Slovenija
26 ogledov

Najbolj je navdušil ognjemet

Med obiskovalci je največ mladih. Tudi v VIP-prostoru, ki je letos nekoliko razš Žurnal24 main
Festival Lent. Še slaba polovica pred nami. Ob ognjemetu okoli 50 tisoč ljudi.
Gledališča po ulicah
Showtime. "Vse vljudno vabimo na predstave uličnih gledališč, ki se začnejo danes," napovedujejo organizatorji. Ob 21.30 pa bo danes na glavnem odru na Dravi predstava II. Gimnazije Maribor, in sicer odlomki iz mjuziklov, ki so jih poimenovali Showtime.

Do polovice festivala je letos tudi vreme uslišalo organizatorje, saj ni padla še niti kapljica dežja. “Zelo smo zadovoljni z dozdajšnjim dogajanjem. Ne bi moglo biti bolje,” je pojasnil Boris Črnič iz Narodnega doma Maribor.

Prvi vrhunec Festivala Lent, ki se bo končal 10. julija z ognjemetom in koncertom Magnifica, je v soboto na promenado ob Dravi privabil več tisoč ljudi. “Težko ocenjujemo, koliko ljudi si je ogledalo ognjemet ob zaključku Folkarta. Groba ocena bi lahko bila okoli 50 tisoč,” dodaja Črnič.

Še pester teden
Ni pa bil le ognjemet tisti, ki je obiskovalce privabil na festival. Na različnih odrih so navduševali različni glasbeniki; ena od najpopularnejših rock zasedb pri nas Dan D je v soboto nastopila na Večerovem odru. Eden od vrhuncev je bil zagotovo včeraj na jazz odru, ko je s svojo spremljevalno ekipo the New JB's nastopil Fred Wesley, pozavnist z bogato glasbeno zgodovino, ki je prav včeraj praznoval 67. rojstni dan. Najbolj znano ime letošnjega festivala Lent, britanska pop skupina Matt Bianco, pa bo nastopila ta petek na glavnem odru na Dravi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.