Slovenija
17 ogledov

Najemniki da, kredit ne

V Športni park Stožice je vloženih le 40 milijonov evrov, zato Grep nujno potreb Žurnal24 main
Stožice. Grep je za sredo najavil podpis pogodb z najemniki, o 150-milijonskem kreditu pa molči.

Kdaj bo Športni park Stožice dobil finančno injekcijo konzorcija bank, ki ga vodi NLB, še ni znano, saj vsi vpleteni molčijo. Direktor Grepa Uroš Ogrin je v torek napovedal le, da bomo informacije dobili v sredo, ko bodo v Stožicah podpisali prve pogodbe z najemniki nakupovalnega središča.

Mercator še uradno
Med temi bo zagotovo Mercator, s čimer se je na novinarski konferenci pohvalil ljubljanski župan Zoran Janković, Ogrin pa o imenih najemnikov ni želel govoriti. Za glavnega tehničnega trgovca naj bi bila v igri Merkur in Obi.

Prav podpis najemnih pogodb je pogoj, da bodo banke finančno podprle projekt. Za 150-milijonsko posojilo so po nekaterih informacijah zahtevale podpisane najemne pogodbe za najmanj 60 odstotkov trgovskih površin. Teh je za kar 70 tisoč kvadratnih metrov, s čimer bo trgovski center v Stožicah največji v Sloveniji. Po enem scenariju ga bodo končali jeseni, po drugem pa spomladi prihodnje leto.

Za sklepanje pogodb z najemniki je zadolžen avstrijski partner Supernova, ki je v projekt vstopil po slovesu srbske Delte. Če je s svojim delom navdušil tudi konzorcij bank, bo verjetno znano do konca naslednjega tedna. Po zadnjih napovedih naj bi namreč Grep dogovor z bankami dosegel do sredine tega meseca.

Dovolj ali ne?
V Grepu so tudi prepričani, da bo 150 milijonov evrov posojila zadostovalo za dokončanje projekta, v katerega so do zdaj vložili “le” 40 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.