Slovenija
23 ogledov

Naklo ob 1,6 milijona

Župan Ivan Štular naj bi po mnenju protikandidatov občinsko glasilo izrabil za s Žurnal24 main
Občina Naklo. Nadzorni odbor odkril hudo večjo nepravilnost pri prodaji zemljišča.

Pogodba. Občini zaradi odločitev pri prodaji zemljišč grozita nenačrtovana obveznost in izpad prihodkov v višini 1,6 milijona evrov. Ker to znaša 30 odstotkov celotnih prihodkov, je nadzorni odbor (NO) z ugotovitvami seznanil ministrstvo za finance in računsko sodišče. Nepravilnosti so bile ugotovljene v zvezi s prodajo zemljišča oziroma kupo-prodajno pogodbo, ki jo je občina leta 2008 sklenila s Cestnim podjetjem Kranj.

Ključen je dodatek k pogodbi, podpisan januarja lani. Z njim je občina prevzela obveznosti, ki se nanašajo na spremembo namembnosti zemljišča, vendar jih po mnenju NO ne bo mogla izpolniti; prejeto kupnino v višini 1,2 milijona evrov bo morala zato vrniti. Odpisati bo morala tudi 371 tisoč evrov vredno terjatev.

Kaj pravita župana

“Nekdanji župan je bil premalo preračunljiv. Iskali bomo rešitev, ki bo posledice izpada zmanjšala,” je komentiral župan Marko Mravlja. Predhodnik Ivan Štular je dejal, da je sporno obveznost sprejel, ker je bil prepričan, da se bo namembnost zemljišča spremenila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.