Slovenija
77 ogledov

Napeto že dan po odločitvi, Cerar pozval ljudi

Piran Shutterstock
Hrvaški ribiči napovedali vojno, v Piranskem zalivu provokacija hrvaških policistov. Cerar pozval državljane, naj se vzdržijo kakršnihkoli izzivanj.

Dan po tem, ko je arbitražno sodišče iz Haaga sporočilo odločitev o mejnem vpršanaju med Hrvaško in Slovenijo, sta v Piranski zaliv, na območje, ki po razsodbi pripada Sloveniji priplula dva hrvaška policijska čolna. Po poročanju nekaterih medijev sta čolna plula po polovici zaliva, vendar se je vse skupaj končalo zelo mirno.

Preberite še:

Jadranka Kosor: Slovenija je vedno uporabila silo

Hrvaški ribiči napovedali vojno

Po tej novici in napovedi hrvaških ribičev, da nameravajo še vedno loviti do sredine Piranskega zaliva, je premier Miro Cerar slovenske državljane, tudi ribiče, pozval, naj se vzdržijo kakršnihkoli izzivanj.

Vsaka provokacija bi namreč poslabšala medsebojne odnose, je ocenil premier in omenil tudi, da bi morebitne provokacije okrnile ugled Slovenije v mednarodni skupnosti.

dezurni@zurnal24si

 

Komentarjev 9
  • Dusan Kokalj 16:36 02.julij 2017.

    Če sta CERAR in PAHOR ritoliznika ni rečeno da smo vsi slovenci.Hrčkom je že enkrat potrebno dati po pi..i.

  • slajan 07:56 01.julij 2017.

    Provokacije so samo izraz užaljenosti, nemoči in jeze. So pač mislili, da bodo zacepetali z nožicami zaradi prisluhov in bo cela EU popustila ter omogočila "bilateralne razgovore" med CRO in SLO. Pa se ni izšlo, kot se ne bo tudi ...prikaži več na drugih spornih mejnih točkah z Srbijo, Črno goro in Bosno.

  • jezero 07:08 01.julij 2017.

    Pahor pa že razpravlja s hrvaško predsednico o razsodbi in verjetno o popravkih. Pahor prav tako skuša zgraditi en spomenik za narodne izdajalce in partizane. Kaj si lahko mislimo o taki zblojeni duši?