Slovenija
24254 ogledov

Napeto znotraj SD, Tanji Fajon se maje stolček, vodstvo stranke bi prevzel ...

Tanja Fajon Epa
Vodja poslanske skupine SD Jani Prednika meni, da je pogovor o spremembah v vodstvu stranke nujen, na čelo je pripravljen stopiti tudi sam.

Vodja poslanske skupine SD Jani Prednik se delno strinja z oceno, da je stranka SD obstala na mestu. Za Delo je povedal, da na to tudi sam opozarja že nekaj časa. Po njegovih besedah bi bil nujen pogovor vodstva stranke, a za zaprtimi vrati. Stranka bi potrebovala nov zagon in morala regenerirati svoje poslanstvo. Prednik ocenjuje, da se ve, kdo so "naslovniki težav v stranki" in da se je z njimi treba pogovoriti, a jih z imenom in priimkom ni želel izpostaviti. 

Jani Prednik | Avtor: Saša Despot Saša Despot
"Ne morem več gledati, kako kot stranka stagniramo," je dejal v pogovoru za Delo in pritrdil, da še vedno razmišlja o vodenju stranke, na čelu katere je zdaj Tanja Fajon. K temu naj bi ga spodbudili tudi drugi, ki so nezadovoljni s trenutno situacijo. V stranki naj bi potekali tudi pogovori o prehodnem kolektivnem vodenju stranke, a nobena odločitev še ni bila sprejeta. "Na zagovarjam nekega puča, prav tako ne udarcev pod pas in prepiranja v javnosti," je zatrdil.

Podpora, ki jo trenutno uživa stranka, je po njegovem mnenju odraz tega, da so kot stranka v zadnjem obdobju "preveč zbledeli". Rešitev vidi v postavitvi jasne identitete stranke. 

V pogovoru za Delo se je dotaknil tudi razmerij znotraj koalicije, kjer sta koalicijski partnerici Levica in SD v razmerju do Gibanja Svoboda v nekoliko slabšem položaju. Ocenil je, da imajo SD nasprotnike ne le v opozicijskih vrstah, ampak tudi znotraj najmočnejše koalicijske stranke. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 138
  • lojs 21:12 19.maj 2023.

    ministrica za pravosodje že joka: "žal so se razmere v Sloveniji poslabšale…", ker se informacija o teh komunističnih ofenzivah širi po evropi ... libertarec se ne bo posral pod takimi grožnjami, pa tudi to njegovo pozivanje k nabavi orožja žal ...prikaži več nima neke pravne podlage, da gre za kaznivo dejanje ... komunerji kurijo, grozijo, ovajajo in ljudem pošlejo za neke IZJAVE globo s strani policije ...

  • Avatar Uroš Fric
    uros8 20:42 19.maj 2023.

    Socialni demokrati so tudi ena slovenska rakrana. Venomer so dobro sodelovali s SDS, kakšne družbene koristi narodu pa niso doprinesli. Žal so še vedno v parlamentu. Drugače sem pa tudi mnenja, kot je že omenjeno, da delajo na tem, da ...prikaži več bi nebodigatreba zopet dobil kakšno funkcijo v stranki. Vse je isto sranje, samo drugo pakovanje.

  • jezero 19:25 19.maj 2023.

    Ta Jani ji pa že precej dolgo gleda pod prste. Ambiciozen fant.