Slovenija
130 ogledov

Uranu zamerili, da je maševal za partizane?

Alojz Uran je pozval k človečnosti in sočutju med ljudmi. (Foto: Ivan Župič) Žurnal24 main
Se je kardinal Rode, ki je dejal, da Vatikan nadškofa Urana ceni in ne preganja, le sprenevedal?

Kot portal Pozareport navaja svoje vire blizu vodstva slovenske Rimskokatoliške cerkve, so bile nedavne izjave kardinala Franca Rodeta o upokojenem nadškofu Alojzu Uranu le "navadno laganje in sprenevedanje".

Rode je namreč nedavno ob blagoslovu samostana sester klaris v Pomurju zanikal, da bi bil v ozadju izgona Urana iz Slovenije, o čemer se je špekuliralo. Dejal je, da spoštuje Uranovo delo, in dodal, da je upokojeni nadškof "zelo plemenit človek, dobrosrčen, blizu ljudem, njegove vodstvene sposobnosti pa, ne vem, nisem opazil, da bi delal večje napake".

Nepriljubljen pri Opusu Dei

Pozareport še piše, da Urana ni maral niti vplivni in skrivnostni Opus Dei. Zdel naj bi se jim preveč ljudski, liberalen in popularen. Zamerili naj bi mu tudi to, da je še kot mladi duhovnik nekajkrat maševal za partizane.

Komentarjev 11
  • krtmen1 10:40 20.avgust 2012.

    Kakor slišim, naj bi tegale v Šentvidu delitala kar bolezen.

  • ghz891 09:38 20.avgust 2012.

    "Zamerili naj bi mu tudi to, da je še kot mladi duhovnik nekajkrat maševal za partizane.""Ja Uran, mašuje se samo za naciste, konec koncev so nam njihovi Italianski kolegi dali svojo državo v Rimu."

  • TUTMOZIS 18:33 18.avgust 2012.

    Dragi snecer, zaradi takih debilnih komentarjev kot je tvoj, je Slovenija v takem stanju kot je, saj razni osebki tvoje naarve, podpihovani s strani Rodeta in Janše sejejo samo sovraštvo. Glede parade ponosa pa toliko...pripelji ženo nanjo in me sponaj ...prikaži več z njo, bo vsaj enkrat vesela