Slovenija
47661 ogledov

Pozor: Nevarnost toče, v naslednjih dneh velika ohladitev

Ljubljana dež Epa
V petek se zaradi velike pregretosti ozračja lahko razvijejo tudi lokalna neurja s točo.

Po tem, ko fronta sredi tedna ni prinesla večjih količin padavin in ohladitve, bo konec tedna sledil še en prehod vremenske fronte, predvidoma v noči na soboto.

"Najhladnejši zrak bo nad nami v nedeljo zjutraj, ko se bo temperatura ponekod na severu lahko spustila na svežih +10 °C. To obeta precej sveži jutri v nedeljo in ponedeljek. Potem pa bo šla temperaturna krivulja ponovno navzgor," napovedujejo na portalu Ciklon.si.

Radarsko sliko padavin si lahko ogledate tukaj. 

Jutri bo tako v notranjosti sprva pretežno oblačno, čez dan in popoldne pa bo povsod večinoma sončno, burja bo dopoldne oslabela, najvišje temperature bodo med 25 °C in 30 °C, na Primorskem do 33 °C. V petek bo večinoma sončno, popoldne bodo zlasti na severu krajevne nevihte, ki se bodo v noči na soboto na zahodu okrepile in se razširile nad večji del Slovenije. Najvišje temperature bodo med 28 °C in 33 °C.

Preplavil nas bo hladnejši zrak

V noči na soboto, ko nas bo preplavil hladnejši zrak, se bodo nevihte s krajevnimi nalivi od zahoda prehodno razširile nad večji del države, v soboto dopoldne pa povsod ponehale. Popoldne bo možna le še kakšna kratkotrajna ploha.

V soboto bo sprva spremenljivo oblačno s pogostimi padavinami, čez dan in popoldne se bo od zahoda postopno zjasnilo. Ponekod bo pihal severni veter, najvišje temperature bodo med 21 °C in 26 °C, na Primorskem do 30 °C. V nedeljo bo večinoma sončno, čez dan bo pihal severni veter, ki bo izrazitejši na severovzhodu, najvišje temperature bodo med 23 °C in 28 °C, na Primorskem do 31 °C. 

Začetek avgusta vroče potem pa spet fronta

Šlo bo za hiter prehod fronte z manjšo količino padavin. Glede na napovedi vremenoslovcev, bo že prihodnji teden spet zelo vroče. 

Napovedi do 5 dni so kar zanesljive, potem pa se zanesljivost napovedi vsak dan zmanjšuje!

Na začetku avgusta se bo z zahoda afriški greben razširil nad območje Alp. Vrhunec tega vročinskega vala pa bo verjetno v četrtek 4.avgusta. Temperature pa bodo vseebo nižje, kot so bile prejšnji teden. 

S prehodom nove fronte bo vročina počasi popuščala."To pomeni, da bomo sicer imeli še naprej vroče vreme, vendar s temperaturami, ki so bolj primerne letnemu času," napovedujejo na portalu. "Evropski model je že precej podoben izračunom CFS-ja. V drugi dekadi vidi precej dogajanja nad Sredozemljem. Če bi se to zgodilo, bi lahko Primorci spet normalno zadihali, saj bi lahko po tem scenariju dobili obilen dež."

 

Komentarjev 6
  • Avatar Lucinda_Binney
    Lucinda_Binney 16:17 28.julij 2022.

    Najboljša ponudba ... Google je za vsa spletna dela od doma plačal 638 do 957 dolarjev na dan. Moja mlajša sestra je bila dva meseca brez dela, prejšnji mesec je bil njen ček 28537 dolarjev, tako da je delal doma ...prikaži več 3 ure dela na dan in zaslužil sčasoma lahko še večja ... Tako sem začel .......... >>>>>>>>>>> www.ordcash.com

  • bobubob 14:45 28.julij 2022.

    Proizvajalec običajno dobro ve, kaj proizvaja. Tako glede avtomobilov, hrane, cepiv kot glede vremena. Že dolgo pa je tako, da ne pove vsega - sploh, če k temu ni prisiljen. Medtem, ko je pri avtomobilih in hrani vsem jasno, da ...prikaži več je prisila potrebna, se glede cepiv 'organi' pod pritiskom ozaveščene oz. oškodovane javnosti šele prebujajo. Glede vremena pa smo šele na začetku dozorevanja - torej smo še zeleni. Oz. nevedni, da ne bo kdo mislil, da je 'zelena tehnologija' zares zelena. Prej obratno.

  • Roberta_Bordelon 11:34 28.julij 2022.

    Google je za vsak dan spletnega dela od doma plačal od 400 do 800 dolarjev. V prvem mesecu sem od Googla doma prejel 21.758 $ in 29.467 $ zadnje plače za 3 ure dela na dan...glej več informacij ..........>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝐝𝐨𝐰.𝐂𝐨𝐦