Slovenija
13 ogledov

Nastaja največje igračarsko podjetje na svetu

World of Warcraft je v igračarskem svetu postala ena od najbolj priljubljenih ig Žurnal24 main
Velikana igračarske industrije Activision in Blizzard sta najavila združitev, s katero bo nastalo največje in najbolj dobičkonosno podjetje, vredno prek 18 milijard dolarjev.

Podjetji sta zaslužni za uspešnice, kot so Call of Duty, World of Warcraft in Tony Hawk. Razsežnost posla, ki bi lahko temeljito prevetril igračarsko sceno, pove podatek, da samo naročnino na World of Warcraft vsak mesec plačuje devet milijonov ljudi! Blizzardu, ki je v lasti francoskega Vivendija, je s to igro sekira padla v med, saj je postal vodilni na trgu spletnih iger vrste MMORPG.

Ob združitvi sta se podjetji zavezali, da bosta v skupno podjetje, imenovano Activision Blizzard, vložili tri milijarde dolarjev. "Z združitvijo Vivendijevega oddelka za igre z Activisionom bomo ustvarili najmočnejše podjetje na svetu v tej hitrorastoči panogi," je dejal Jean-Bernard Levy, vodja Vivendija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.