Slovenija
30 ogledov

Ne na počitnice, v novo šolo

OŠ Polhov Gradec, v kateri so tudi jasli in vrtec, obiskuje več kot 300 otrok. ( Žurnal24 main
Pridobitev. “Šola je zdaj povsem varna,” zagotavlja župan Lovro Mrak.

Učenci Osnovne šole (OŠ) Polhov Gradec prihodnji teden ne bodo imeli krompirjevih počitnic, ampak bodo šli v obnovljeno šolo z novim prizidkom, medtem ko bo bližnja telovadnica zgrajena čez približno dva meseca. Počitnice so zaradi obnove šole že imeli. Upravna enota Ljubljana, izpostava Vič, je uporabno dovoljenje za šolo izdala včeraj.

Težavna tla, zato zamuda
Šola bi morala biti nared 1. septembra, pa ni šlo. Pouk se je zato začel 10. septembra, a na sosednjih šolah, na Dobrovi in v Horjulu. Zamuda je nastala zaradi nepredvidenih del; vse betonske plošče, stebre in nosilce so morali ojačati s karbonskimi vlakni, ker niso imeli dovolj železne armature; zamenjati so morali streho, ker je slonela kar na napušču; med drugim pa je težave povzročal tudi mirujoči fosilni plaz, zato sta bili potrebni dve pilotiranji. “Šola je zdaj povsem varna, prenovljena in dograjena po najnovejših standardih,” pove Lovro Mrak, župan Občine Dobrova - Polhov Gradec.

Financiranje
Prenova OŠ Polhov Gradec je bila ocenjena na 7,56 milijona evrov, dejanskih stroškov pa je malo manj kot šest milijonov evrov, pravi Mrak. Občina je zaradi nepredvidenih dodatnih del najela 2,5 milijona evrov in ne le milijona, kot je sprva načrtovala. Šolsko ministrstvo bo prispevalo blizu 950 tisoč evrov, preostalo pa bodo krili z lastnimi viri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.