Slovenija
29 ogledov

Ne nasedajte!

Jabolko spora je bil telefon. (Foto: Istockphoto) Žurnal24 main
Agencija za trg vrednostnih papirjev svari pred osebami, ki prek telefona nagovarjajo o prodaji delniških naložb.

Seznam družb, ki imajo dovoljenje ATVP za opravljanje storitev in poslov, je objavljen na spletni strani ATVP (www.atvp.si)

Številni Slovenci naj bi v teh dneh prejeli telefonski klic, s katerim so jih svarili pred izgubo vrednosti delnic in jim ponujali svetovanje oziroma pomoč.

Med temi, ki so prejeli klic, je tudi naš bralec, ki so ga poklicali s številke (05) 375 64 57. "Predstavili so se, da so iz borznoposredniške hiše, in me vprašali, ali vem, da moje deklice izgubljajo na vrednosti," pravi naš bralec in doda, da so ga povabili na pogovor, kjer naj bi se pogovorili o prodaji naložbe.

ATVP svari
Agencija za trg vrednostnih papirjev pri tem svari slovenske delničarje, naj bodo pri telefonskih klicih previdni, saj so informacije lahko zavajajoče ali neresnične.

Delničarjem priporočajo, naj se pred prodajo seznanijo z dejanskim gibanjem delnic, pa tudi s stroški, povezanimi z njihovo prodajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.