Slovenija
23 ogledov

Ne nasedajte neznancem

Žurnal24 main
Na območju Gorenje vasi je neznana ženska pobirala prostovoljne prispevke za varne hiše. Brez dovoljenja. Policija opozarja: zahtevajte, da vam pokažejo dovoljenje.

Okoli 13. ure so policijo obvestili, da neznanka po stanovanjskih hišah pobira denar. Na podlagi zbranih obvestil so ugotovili, da neznanka za to nima potrebnega dovoljenja. Pregledali so okolico, vendar ženske niso izsledili.

Neznanka je visoka okoli 180 centimetrov, ima kratke na rdeče pobarvane lase, oblečena je bila v roza bundo in črne hlače, s seboj pa ima črno mapo.

Zahtevajte potrdilo
Od zbirateljev lahko zahtevate na vpogled dovoljenje za zbiranje prostovoljnih prispevkov, opozarja policija. Zakon o varstvu javnega reda in miru v 5. členu določa, da prostovoljne prispevke lahko zbirajo nepridobitne pravne in fizične osebe, ki imajo dovoljenje upravne enote, na območju katere imajo sedež ali stalno prebivališče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.