Slovenija
46022 ogledov

Ne, zima še ni rekla zadnje. Tako kaže s snegom

Zbiljsko jezero, zima, Medvode, klop, sneg, sprehod M. Ha.
Zima bi očitno še opletala z repom.

Vremenski portal Neurje.si je objavil napoved glede višine novozapadlega snega do jutrišnjega popoldneva. Pričakujejo kar nekaj dodatnih centimetrov svežega snega predvsem na Kopah in Rogli. Dodajajo še, da se bo meja sneženja zvečer spustila do okoli 1000 do 1200 metrov nadmorske višine. 

Agencija za okolje RS  pri tem objavlja opozorilo, da je v visokogorju velika nevarnost proženja snežnih plazov.

Jutri še rahel dež

Vremenoslovci Arsa napoved nadaljujejo, da bodo ponoči padavine ponehale. Jutri bo oblačno, na vzhodu lahko še pade kakšna kaplja, od zahoda se bo popoldne začelo jasniti.

Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 6 stopinj Celzija, najvišje dnevne od 10 do 15.

Na Arsu dodajajo, da bo v sredo sprva zmerno do pretežno oblačno, dopoldne se bo zjasnilo. V četrtek bo dokaj sončno in večinoma suho, v petek se bo od zahoda postopoma pooblačilo, ostalo bo suho.

Napoved od 15. do 20. marca 

Sprva se bo nad naše kraje razširilo šibko območje visokega zračnega tlaka. V nadaljevanju pa bo na vreme vplivalo več višinskih procesov, zato bo ozračje nestabilno, pri pojasnilu vreemenske slike opozarjajo vremenoslovci.

Dodajajo, da se bo v petek od zahoda spet začelo oblačiti. S tem se bo povečala verjetnost za manjše padavine, ki so po trenutnih napovedih najverjetnejše v soboto in v ponedeljek čez dan. Tudi v nadaljevanju kaže na bolj spremenljivo vreme. Jutranje temperature bodo večinoma od 0 do 5, najvišje dnevne pa med 15 in 18 stopinjami.

dež Vreme Slovenija Vreme: Bo marec bolj hladen kot februar?

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar jezeran
    jezeran 20:30 11.marec 2024.

    Zjutraj 0, čez dan skoraj 20. Pa se obleč če se lahko, pa da ne zboliš. Matr vsi okoli kašljajo in se slinijo. Kaj še bo

  • sandi76 19:24 11.marec 2024.

    Kar precej časa se mi že dogaja, da kadar si želim ugotoviti vremensko napoved, pogledam skozi okno. Vremenarjem čedalje manj verjamem, če prebereš napovedi v več medijih, dobiš več različnih opcij in se potem lahko odločaš med različnimi variantami. Bolj, ...prikaži več, ko vremenarjem služijo vse najnovejše metode spremljanja vremena (sateliti, računalniki, modeli.... ) manj verjetno in verodostojne so napovedi !