Slovenija
23 ogledov

Nekateri otroci živijo v pomakanju in so zlorabljeni

Podariti nekomu, ki je lačen in morda tudi zlorabljen lepo besedo ali malo pozornosti, dela človeka človeškega.

Mnogi sodelavci GRAWE zavarovalnice so velikodušno pomagali s hrano in igračami. Zbrali so več kilogramov moke, sladkorja, olja, čokolina, peciva, nutele ter mnogo igrač. 

Otroci in varuhinje Male hiše iz Lesičnega so bili navdušeni nad darovi in tudi s to pomočjo bodo prihajajoči prazniki še lepši.

Program Male hiše je namenjen otrokom, ki izhajajo iz družin, ki jih pestijo alkoholizem, zasvojenost, bolezni staršev ter druge socialne in finančne stiske. Program je zasnovan na t.i. Palčkovih taborih, ki jih za ciljno skupino otrok že vrsto let izvajajo med vikendi, počitnicami in prazniki. Problematiko otrok rešujejo na način, da učijo otrok novih vedenjskih vzorcev in po potrebi opozarjajo tudi Centre za socialno delo glede potrebnih aktivnosti. Predvsem pa hiša deluje kot dom, kjer otroci pomagajo pri hišnih opravilih, se skupaj učijo, hodijo na izlete, spoznavajo, da je življenje lahko tudi drugačno …

Program Male hiše trenutno financirajo le donatorji in delno občina. Pri delu ‘dobrima vilama Male hiše’ Simoni in Adi pomagajo trije stalni prostovoljci, ki predvsem pomagajo pri učenju in igri z otroki.