Slovenija
37508 ogledov

Nekje po državi že klesti. Arso izdal novo opozorilo. Kako se premika?

Strela Profimedia Fotografija je simbolična.
Ponekod po državi že pestro vremensko dogajanje.

Kot smo že poročali, Agencija RS za okolje je razglasila oranžni alarm za zahodni in osrednji del države. Opozorilo velja tako za danes kot za jutri. Možni so izdatnejši nalivi in močnejše krajevne nevihte. Nevihte lahko spremljajo nalivi s točo, močnejši piši vetra in udari strel. 

Arso je ob 14. uri izdal novo opozorilo: "Danes popoldne in v noči na torek lahko zlasti na območju jugozahodne in osrednje Slovenije močno narastejo hudourniški vodotoki in manjše reke ter pri tem poplavijo." 

Gibanje padavin spremljajte na tej povezavi.

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

Popoldne je bilo po po opažanjih vremenoslovcev najhuje na območju Ilirske Bistrice, kjer je v kratkem času padlo do 70 litrov dežja na kvadratni meter. 

Vremenski portal neurje.si pri tem dodaja, da so se na jugu države že začela močnejša nevihtna proženja ter da se v prihodnjih urah lahko pričakuje pestro nevihtno dogajanje in da lahko glede na pogoje pričakujemo tudi močnejše pojave - debelo točo, močan nevihtni piš in silovite nalive. 

Na jugu države so se že pričela prva močnejša nevihtna proženja! V prihodnjih urah se lahko pričakuje pestro nevihtno...

Posted by Neurje.si on Monday, August 3, 2020

Nevihte se bodo pojavljale tudi jutri, dodaja v napovedi Arso. "V sredo in četrtek bo na Primorskem deloma sončno in večinoma suho, drugod bo zmerno do pretežno oblačno z občasnim dežjem, ki bo pogostejši na vzhodu. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja." 

Napoved od 7. do 12. avgusta

Jugovzhodno od nas se bo v naši bližini v višinah zadrževalo odcepljeno jedro hladnega zraka katerega gibanje je precej negotovo. Od petka naprej bo nad srednjo Evropo in Sredozemljem območje visokega zračnega tlaka, vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

Dodajajo, da bo v četrtek na Primorskem ob zmerni burji dokaj sončno, drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno z nekaj dežja. Od petka naprej bo večinoma sončno, najvišje dnevne temperature bodo okoli 30 stopinj Celzija. V začetku prihodnjega tedna se spet poveča možnost za nastanek krajevnih neviht.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.