Slovenija
69 ogledov

Nesmrtnost tik za vogalom

Bomo v prihodnosti roboti? Žurnal24 main
Znanstvenik Ray Kurzweil trdi, da bi se lahko naučili postati nesmrtni že v roku 20 let.

To bi se lahko zgodilo v tako kratkem času zaradi razvijajoče se nanotehnologije in vse boljšega razumevanja delovanja telesa, piše Telegraph.co.uk.

Čez 20 let bomo lahko živeli večno
''Sam in še številni drugi znanstveniki verjamemo, da bomo v roku dvajsetih let imeli orodja za reprogramiranje našega kamenodobnega ustroja teles. Tako bomo lahko zaustavili in nato še obrnili staranje. Nanotehnologija nam bo omogočala večno življenje,'' je prepričan Kurzweil.

Zaveda se, da se njegove trditve trenutno slišijo kot privlečene za lase, vendar opozarja, da so že zdaj na voljo nekateri umetni organi.

Neuničljivi
''Eventualno bodo nanoboti zamenjali krvne celice in opravljali svoje delo tisočkrat bolj učinkovito. Lahko bomo izjemno hitro tekli 15 minut, ne da bi nam bilo treba zajeti zrak. Lahko se bomo potapljali štiri ure brez kisika,'' je prepričan Kurzweil. Zamenjava srca bo le še rutinska operacija.

Koristi pa ne bo imelo le telo, ampak tudi možgani. Nanotehnologija naj bi naše mentalne spodobnosti spodbudila do te mere, da bi lahko knjigo napisali v nekaj minutah.

 ''Če pa bomo povsem želeli preiti v virtualno stanje, bodo nanoboti prekinili delovanje možganov in nas popeljali, kamorkoli bomo želeli. Virtualna spolnost bo nekaj povsem običajnega. Med vsakodnevnim življenjem se nam bodo v možganih prikazovali hologramski liki, ki bodo sproti pojasnjevali, kaj se dogaja,''
nam življenje čez nekaj desetletij riše znanstvenik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.