Slovenija
6088 ogledov

Zaradi snega kaos na cestah, gorenjska avtocesta zaprta

Zdrs tovornjaka na snegu PU Kranj
Sneženje zajelo dobršen del države, prihaja do nevšečnosti v prometu.

"Gorenjska avtocesta je med priključkoma Radovljica in Lesce v smeri Karavank zaprta zaradi prometne nesreče. Po prvih podatkih sta udeleženi dve vozili, med njimi eno tovorno. Uporabite izvoz Radovljica," so ob enih sporočili s kranjske policijske uprave. Voznike pozivajo k veliki previdnosti.

Zaradi zdrsa tovornega vozila je zaprta tudi regionalna cesta Lancovo - Radovljica, prav tako zaradi zdrsa vozil je promet oviran na cesti Dobro Polje - Posavec.

"Pozivamo k previdnosti in udeležbi v prometu izključno z zimsko opremo. Povsod so zimske razmere. Nenujne opravke odložite. Spremljajte prometne informacije," pozivajo gorenjski policisti. 

Vipavska hitra cesta je zaprta med Vipavo in razcepom Nanos proti Razdrtemu.

Na primorski avtocesti je zaprt vozni pas med Senožečami in Nanosom ter med Postojno in počivališčem Ravbarkomanda proti Ljubljani.

"Zdrsi tovornih vozil močno ovirajo delo plužnih skupin, ki so sicer v stalni pripravljenosti. Kljubovanje vremenskim razmeram pa je še dodatno oteženo zaradi burje. Potrpežljivost ne bo odveč, ekipe se trudijo po najboljših močeh," so objavili. 

Tovornjake izločajo

Izločanje tovornih vozil nad 7,5 tone poteka na primorski avtocesti na počivališčih Ravne in Povir iz smeri Kopra in Sežane proti Ljubljani, pred priključkom Vrhnika pa proti Kopru; na vipavski hitri cesti pa pred priključkom Šempeter proti Razdrtemu.

Na cestah Col-Ajdovščina, Idrija-Godovič in Col-Črni Vrh-Godovič velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike. Na cesti Unec-Bloška Polica-Babno Polje ter na mejnih prehodih Petrina in Babno Polje velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike zaradi razmer na hrvaški strani. Na cesti Soteska-Črmošnjice-Črnomelj pa velja prepoved za tovorna vozila nad 7,5 tone, piše na spletni strani prometnoinformacijskega centra.

Na mejnih prehodih Fernetiči, Starod in Jelšane je prepovedan vstop v Slovenijo za tovorna vozila nad 7,5 tone.

Cesta čez prelaz Vršič je prevozna samo za osebna vozila z verigami.

Na primorski avtocesti je zaprt uvoz Nanos iz smeri Vipave proti Kopru.

Na cestah Žaga - Kobarid, Col - Ajdovščina, Idrija - Godovič in Col - Črni Vrh - Godovič velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike.

Na cesti Unec - Bloška Polica - Babno Polje ter na mejnih prehodih Petrina, Babno Polje, Vinica in Metlika velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike zaradi razmer na hrvaški strani.

Na cesti Soteska - Črmošnjice - Črnomelj velja prepoved za tovorna vozila nad 7,5 tone.

Zaradi snežnih padavin, ponekod vse do nižin, bodo na cestah bodo posipne in plužne skupine, potovalni časi bodo daljši, so opozorili na prometnoinformacijskem centru. Na pot bo treba prej kot običajno, so še spomnili. Kot piše na spletni strani agencije za okolje (Arso), se bo sneženje ponoči v notranjosti še nekoliko okrepilo, po nižinah Primorske pa bo deževalo. Do jutra bodo padavine oslabele in zjutraj v večjem delu države že ponehale.

Sneženje | Avtor: Prometno-informacijski center Prometno-informacijski center

Jutranje nesreče 

Policisti s celjskega poročajo o težavah zaradi poledenelih vozišč. Policisti so bili doslej obveščeni o treh prometnih nesrečah z gmotno škodo, ki so se zgodile v Rogatcu, Mali Brezi in v Pečici. V vseh treh prometnih nesrečah je nastala materialna škoda.

Občani so policiste opozorili še na nekaj poledenelih odsekov cest, o čemer so nato policisti obvestili vzdrževalce, ki so poskrbeli za posip. Na območju Koroške so bili policisti obveščeni o poledeneli cesti na območju Pernic v občini Muta.

Sneg Vreme Slovenija Vreme: Slovenijo zajelo sneženje, razglašen oranžni alarm

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • bf11fb292921c717908bdee3670a3f022a1b836d 15:46 02.december 2020.

    Ni možno. Še nikoli ni padal sneg v Decembru.... In spet jih je presenetilo... Čeprav že cel teden trobijo o snegu v sredo... Kaj ko se preveč ukvarjajo s Kocinom in ostalimi lopovi pa zmanjka časa za it k vulkanizerju ...prikaži več po gume. Zimske službe pa čakajo da zapade 10cm preden grejo ven s plugi.

  • Avatar Leon
    Leon 14:05 02.december 2020.

    Sredi decembra vozijo po Sloveniji z letnimi gumami ! Samo na počivališče je potrebno se zapeljati in preveriti ! Zakaj policija teg ne počne ? Ali bo njihov šef odgovarjal za mrtve na cestah ?