Slovenija
774 ogledov

Neuradno: Cerar bi v boj s Pahorjem poslal ministrico

Miro Cerar EPA
Miro Cerar bo kandidata uradno predlagal sredi prihodnjega tedna.

Premier Miro Cerar bo sklical svet stranke, ki mu bo v potrditev predlagal kandidata SMC za predsedniške volitve. Imena danes ni razkril, neuradno pa naj bi ministrica Maja Makovec Brenčič pristala na kandidaturo. 

Cerar je o kandidatu dejal le, da bo odličen kandidat, z odlično vizijo in strategijo, kako pristopiti k predsedniški funkciji, ki je "bila v zadnjih letih precej posebej poudarjena v svoji obliki in manj v vsebinah, ki bi si jih sam osebno želel"

Ministrico za izobraževanje, znanost in šport se je med možnimi kandidati SMC za oktobrske predsedniške volitve tudi največkrat omenjalo.

Cerar je po današnjem posvetu stranke dejal, da je SMC dozorela v najbolj odgovorno stranko v Sloveniji. "V stranko, ki spodbuja k sodelovanju, ki vodi mirno, a odločno politiko in ki je uspela kot vodilna stranka skupaj s koalicijskimi partnerji Slovenijo popeljati iz krize, v intenzivno razvojno fazo," je pojasnil.

Po njegovih ocenah so danes vsi razvojni kazalci naše družbe pozitivni in zadovoljen je, "da gremo v pravo smer". Se pa zavedajo, kot je dodal, da je to šele del poti in da jih čakajo še številni izzivi.

Cerar obžaluje, da je v državi nekaj strank in skupin, ki tudi najboljšim projektom, kot sta drugi tir in Magna, nasprotujejo le zato, da nekomu ne bi uspelo.

Komentarjev 3
  • Avatar Zala
    Zala 15:09 05.september 2017.

    Gospod Cerar, vi se šalite. Je to vse kar lahko ponudite? Očitno je gospa Makovec-Brenčič dovolj častihlepn in ambiciozna, da je pristala. Hkrati oba pozabljata, da izhaja iz tatinske zalege, ki si je leta izplačevala dodatek za pripravljenost. ..... ...... ...prikaži več Edini, ki bi bil primeren za kandidata je gospod Milan Brglez, a ta se ne gre vaših igric. Če se bo kdaj odločil za podobno kandidaturo bo stopil na prizorišče sam, brez strankarskih kupčkanj.

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 21:25 02.september 2017.

    Cerar zavedati se moraš,da trenutno Borut nima konkurence ne na levici kot tudi ne na desnici!! Sam nisem levičar ampak Borut je za moje pojme res prava izbira!!