Slovenija
34 ogledov

"Nismo si zaslužili niti kavice, ki smo jo spili"

Radovan Žerjav Nino Verdnik
Radovan Žerjav za padec bonitetne Slovenije krivi predsednike parlamentarnih strank, ki niso dosegli dogovora o fiskalnem pravilu, ampak so odločanje o njem prestavili na jesen.

"Nismo si, spoštovani predsedniki in predsednica parlamentarnih stran,k na tem sestanku zaslužili niti kavice, ki smo jo na tem sestanku spili," je o srečanju, ki se je končalo pred dogovora, kritičen predsednik SLS Radovan Žerjav.

Ob tem poudarja, da njegova stranka podpira vse te projekte in ukrepe, ker so nujni za zajezitev nadaljnjega padanja bonitetnih ocen Slovenije in pomenijo tudi pogoj za zagon gospodarstva.

"V SLS smo pripravljeni tudi na posamezne spremembe predlogov teh projektov, dopolnitve, drugačne rešitve, skratka pripravljeni smo na kompromis," izpostavlja in zavrača vsakršno politikantstvo in politično preigravanje. "Upamo, da so ti projekti in ukrepi prva prednostna naloga za vso slovensko politično elito in da je šele druga prioriteta spopad z osebo Janeza Janše."

Opozarja, da je treba ukrepe sprejeti čimprej in mednarodni javnosti poslati jasno sporočilo, da "zmoremo", vendar pa, kot pravi, to ni mogoče brez političnega konsenza.

Komentarjev 9
  • bojovi 22:11 18.avgust 2012.

    "Nismo si zaslužili niti kavice, ki smo jo spili"No vsaj konjeglavec nekaj pametnega izjavil.

  • nina 22:47 05.avgust 2012.

    Nočejo priznati,da neznajo voditi države šemanj pa reševati gospodarstvo.Zapravili so vse kar je bilo možno sedaj bomo pa državljani plačevali njihove napake naši voditelji so še daleč od europe nažalost tako je.Taki še majhne kmetije nebi znali voditi kaj šele državo.

  • 1111 20:43 05.avgust 2012.

    ...normalno, saj je imel že vnaprej izdelan načrt izropa in osiromašenja poštenega naroda!!!!!