Slovenija
16239 ogledov

Tropski noči sledi velik preobrat

vročina
1/3
Saša Despot
Nocoj bo še tropska noč, saj se nočne temperature ponekod ne bodo spustile pod 20 stopinj Celzija, a sledi preobrat.

Najnižje jutranje temperature bodo jutri od 16 do 21, ob morju 23 stopinj Celzija. Jutri bo sončno in vroče, popoldne in zvečer bodo krajevne nevihte, ki bodo bolj verjetne v severni Sloveniji. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 34 stopinj Celzija.

Vreme Slovenija Arso izdal oranžni alarm

Do 30 stopinj Celzija ponovno šele konec tedna

V ponedeljek pa prihaja preobrat, temperature bodo ves teden precej pod 30 stopinjami Celzija. V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami in nevihtami, tudi v torek bo še spremenljivo vreme z občasnimi krajevnimi padavinami, ob morju tudi nevihtami, podobno vreme bo tudi v sredo, ko lahko pričakujete spremenljivo oblačnost, občasno bodo še krajevne padavine.

Sončno in suho šele od četrtka dalje

Od četrtka do konca meseca pa bo dokaj sončno in povečini suho, še največja verjetnost za krajevne padavine bo v petek. Postopno bo topleje, šele ob koncu tedna pa bodo najvišje dnevne temperature spet blizu 30 stopinj Celzija.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar praufo
    praufo 20:05 22.julij 2017.

    vse je drugače, če le malo piha, brezvetrje in te temperature in taka vlaga so ubitačna kombinacija, pa še mlaj ... potrpimo in pričakujmo olajšanje