Slovenija
9473 ogledov

Noro: v pičlih dveh urah našli kar 48 prekrškarjev

policija nadzor Profimedia
Policisti sporočajo, da še vedno najdejo precej prekrškarjev, ki niso zvezani z varnostnim pasom. Zato so do nedelje pripravili policijsko akcijo, in sicer bodo preverjali, kako vestno so potniki privezani v vozilih.

"V prihodnjih dneh bomo tudi na Celjskem še posebej pozorni na uporabo varnostnih pasov v vozilih. Do nedelje namreč poteka akcija 'Varnostni pas – varuje vas', ki je namenjena povečanju stopnje uporabe varnostnega pasu," so sporočili s PU Celje.

V dveh urah našli kar 48 prekrškarjev

"V včerajšnjem dve uri trajajočem nadzoru na območju PU Celje smo zaznali 48 voznikov, ki niso uporabljali varnostnih pasov. Osem smo jih zaradi neuporabe opozorili, ostalim smo izdali plačilne naloge. V nadzoru smo zaznali tudi 60 voznikov, ki so med vožnjo telefonirali," so dodali pri PU Celje. 

policija, luči Slovenija Slovenija Popolnoma pijan na cesti ogrožal sebe in druge. To je sledilo

Obenem so udeležence v prometu opozorili, da bodo tudi v prihodnjih dneh pogosteje nadzirali tako uporabo varnostnih pasov pri vožnji kot uporabo zadrževalnih sistemov, pozorni pa bodo tudi na druge cestno prometne kršitve. Previdnost torej ni odveč, za miren spanec pa je seveda najboljše spoštovati vse cestnoprometne predpise.

Komentarjev 2
  • tomi67 15:22 07.marec 2023.

    Kaj pa so "ostali zadrževalni sistemi"? Bi se dalo uporabiti normalno slovenščino, ki jo vsi razumemo? Ker bomo potem mogoče lažje upoštevali predpise. Večini se nam namreč ne ljubi kar naprej čitati razno razne zakonske predpise in jih poskušati razumeti. ...prikaži več Ni najbolj zabavno branje.

  • bobubob 15:09 07.marec 2023.

    Naj se spravijo v civilna vozila in naj se zapeljejo tja, kjer je kak zastoj, kolona.. in naj najprej polovijo OBJESTNEŽE ki za sabo potem potegnejo v nevarno vožnjo še marsikoga drugega. Izsiljevanje, vožnja po odstavnem pasu ali čez meter ...prikaži večr debelo polno črto, predrzna vožnja...nasilno vrivanje v kolono, grožnje....ni, da ni. Šele potem naj tratijo moči za pas, vožnjo s parkirnimi lučmi ipd. Eh, seveda ne bodo šli, saj bodo hitro naleteli na prepotentnega vipoida, ki se bo lotil tudi njih..