Slovenija
380 ogledov

Nov poceni paket z veliko podatki

Slovenija 260.11.2013 mobitel, mobilna telefonija, mobilno omrezje, google, ilus Saša Despot
Bob je z novim paketom Mogočni bob kar precej premešal karte pri paketih z veliko podatki.

Bob je za 11,99 evra na mesec ponudil paket Mogočni bob, ki vključuje neomejene klice in pet gigabajtov prenosa podatkov. S tem paketom so kar precej premešali karte na trgu paketov z veliko podatki. Za evro manj so še prejšnji mesec v paketu Carski bob ponujali (le) po tri tisoč minut pogovorov, SMS sporočil in megabajtov prenosa podatkov. 

Rok za sklenitev paketa je sicer omejen do konca meseca, a je Bob enak paket navadno ponudil večkrat ali pa ponudbo podaljšal. 

Praktično enak paket (Še več) je za enak denar oziroma en cent več mogoče dobiti pri Telemachu, a le, če si že naročnik njihovih fiksnih storitev, sicer je cena 15 evrov. 

Primerjava mobilnih paketov | Avtor: zurnal24.si zurnal24.si

Konkurenca hoče dvakrat toliko denarja 

Pri Simobilu, ki je lastnik Boba, je paket z dvema gigabajtoma podatkov manj osem evrov dražji, osem gigabajtov prenosa podatkov pa je mogoče dobiti za 24,99 evra na mesec. Pri Telekomu paket z do 10 gigabajti prenosa podatkov stane 25,95 evra, ob vezavi za dve leti pa je eno leto mogoče koristiti pet evrov popusta na mesečno naročnino. Pri T-2 paket s šest gigabajti prenosa podatkov stane 17,99 evra. 

Bob posebej zaračunava MMS sporočila, poslano sporočilo stane štiri cente. Poleg tega je za LTE s hitrostjo 40/5 megabitov na sekundo treba doplačati 0,99 evra na mesec. 

Kdor želi postati Bob naročnik, mora kupiti SIM-kartico, ki stane 14,90 evra. Tega stroška pri drugih ponudnikih ni, a ni izključeno, da zaračunajo priključno takso. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • smejka 21:14 12.januar 2017.

    >Bob je super...tisti hip ko želiš, se mu lahko brez debate odpoveš.

  • Thomy 15:00 11.januar 2017.

    Ja. To je vse res.Jaz sem omenil le LTE, ker se mi je v primeru paketa z večjo zakupljeno količino, zdel pomemben faktor.Razlike pri različnih operaterjih so mnoge in pomanjkljivosti, ki omenjaš pri Bobu, so zoprne. Je pa ...prikaži več tudi res, da Telemach (kot tudi drugi operaterji) ima druge (bolj ali manj) skrite stroške, kot so menjava paketa in podobne...Prav vse podrobnosti je težko stlačiti v kratek članek.

  • Dixon 10:58 11.januar 2017.

    Razlika med še več in mogočnim bobom je vseeno malo večja. Bob nima LTE (doplačilo 1e), mms-ov (plača se vsakega posebej), sms-a ob zgrešenem klicu (ni mogoče vklopit). Pri še več pa dobiš brezplačno spletno tv (d3go) in javno mrežo ...prikaži več wifi točk (unifi). Tako da ni vse tako enoplastno.