Slovenija
15 ogledov

Nova ležišča in termalni program

“Izolski turistični gospodarstveniki so bili v zadnjih letih neorganizirani in n Žurnal24 main
Izolski turizem. Lanska sezona je bila za deset odstotkov slabša kot leto prej. Novi direktor ima načrte.

“Na področju povezovanja turističnega gospodarstva moramo dati velik poudarek na izboljšanju sezone. Lanska sezona je bila namreč za deset odstotkov slabša kot leta 2009,” poudarja Danilo Markočič, novi direktor Turističnogospodarskega združenja (TGZ) Izola. Kot pravi, se je trajanje dopusta statistično zmanjšalo – nekoč so turisti dopustovali po sedem dni, danes pa celo manj kot tri dni naenkrat.

Termalni viri
“Za trženje turističnega produkta sta premalo samo soba in hotel, ljudje si želijo novih inovativnih doživetij,” pojasnjuje. Zato si tudi želijo povečati turistične zmogljivosti za dva tisoč ležišč ter izrabo termalnih virov v Izoli in izgradnjo termalnega programa, ki bi vabil goste vse leto. Da bi privabili več gostov v Izolo, so letos – poleg ustaljenih – pripravili nove programe prireditev; obuditev praznika izolskega čudeža, praznika solsticija, nove prireditve poleti, obuditev osmic, sredi marca pa bodo uredili štiri pešpoti, ki bodo povezovale mesto s podeželjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.