Slovenija
215 ogledov

Nove kartice, novi plačilni roki!

kreditne kartice Boštjan Tacol
Zmeda me uporabniki. Banka je zamenjala kartice, s tem pa tudi roke za ponastavitev limitov.

"Ob menjavi kartice ni bilo v spremnem dopisu prav nobene omembe novega načina obračunavanja, prav tako teh podatkov ni mogoče hitro in enostavno najti na njihovih spletnih straneh," nam je potožil uporabnik NKBM, kjer so mu na eni izmed banka namesto razlage novih pogojev pri karticah z odloženim plačilom (Visa in MasterCard) raje ponudili možnost, naj zviša mesečni limit. Za povišanje limita, ki bi ga po veljavni tarifi banke stal tri evre, se uporabnik ni želel odločiti. Še vedno pa je v zraku obvisela nejasnost, kdaj banka pravzaprav izdela obračun in kdaj se sprosti mesečni limit.

Pri starih karticah z odloženim plačilom se je namreč limit sprostil na dan obračuna, in sicer 2., 12. ali 22. v mesecu, kot pojasnjujejo na NKBM pa se pri novih karticah z odloženim plačilom limit sprosti šele na dan poravnave obveznosti, in sicer 8., 18. ali 28. v mesecu.   

"Enako velja za vse kartice z odloženim plačilom za vse banke v okviru procesnega centra (naša banka glede tega ni izjema)," je navedel Aleksander Batič, izvršilni direktor uprave banke za področje poslovne mreže. Izkušnje strank z novimi brezstičnimi plačilnimi karticami, ki jih bo banka ponudila vsem uporabnikom do konca leta, naj bi bile po zagotovilih sogovornika sicer pozitivne.

Banka menjavo kartic zaračunava po veljavni tarifi nadomestil. Ker bo vse kartice menjala v dveh letih in ne v štirih, kolikor znaša veljavnost kartic, bo določene kartice menjala pred koncem veljavnosti. V teh primerih bo stranki zaračunala sorazmerni del tarife, ki velja za redno obnovo kartice oz. letno članarino za plačilne kartice z odloženim plačilom, razen imetnikov računov za mlade, ki jim banka izda oz. opravi redno menjavo brezplačno.

Komentarjev 11
  • malonaokoli 09:30 10.oktober 2016.

    jaz sem bil vedno zadovoljen komintent pri Raiffaisenbank, pa še poslovalnic je dovolj po EU, če kaj rabim.

  • Ferluci 21:51 09.oktober 2016.

    Limit oziroma negativno stanje - nič od tega ni potrebno! Varčevalci si naj takšne stvari razčistijo v svoji glavi.

  • izRODEk 20:26 09.oktober 2016.

    Žal ne. Anja Kopač Mrak je za začetek 2016 OBLJUBILA socialne kartice, pa jih še ni.