Slovenija
33 ogledov

Nove žrtve Kordeževih ambicij

Mersteel je v dveh letih nabral 68 milijonov evrov dolgov. (Foto: Anže Petkovšek Žurnal24 main
Prisilka. Računajo na svežih 15 milijonov evrov od bank, ki jim dolgujejo 50 milijonov.

Reševanje. Mersteel, v lasti Merkurja, upnikom, ki svojih terjatev nimajo zavarovanih, v načrtu finančnega prestrukturiranja, ta je bil na sodišče vložen včeraj, predlaga, naj odpišejo 70 odstotkov terjatev. Preostanek pa jim bo družba poplačala v prihodnjih štirih letih in pol. Ob tem pa načrt predvideva, da bodo ločitveni upniki, ki imajo terjatve zavarovane, poplačani v celoti.

110 delavcev manj zaposluje danes družba Mersteel kot pred desetimi meseci.

Tako Merkur kot Mersteel zdaj čakata na oklic sodišča o začetku postopka prisilne poravnave. Iz Mersteela so sporočili še, da za svež zagon poslovanja potrebujejo tudi svež denar – vsaj v višini 15 milijonov evrov.

"Rešitev bodo pri Mersteelu iskali tako pri bankah kot pri morebitnih novih strateških partnerjih, ki bi vstopili v lastniško strukturo," so sporočili iz Merkurja. Pojasnili so, da so zaradi zmanjšanega obsega poslovanja število zaposlenih znižali z 240 na 130.

Finančna slika pa kaže, da je družba, ki je bila ustanovljena julija 2008 in je v 2009 poslovala negativno, zadolžena za 68 milijonov evrov. Petdeset milijonov evrov dolguje bankam, preostanek pa dobaviteljem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.