Slovenija
31 ogledov

Novi predsednik RKS je Franc Košir

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Novi predsednik Rdečega križa Slovenije (RKS) je Franc Košir, ki je bil izvoljen za mandatno obdobje dveh let. Nasledil bo Boruta Miklavčiča, ministra za zdravje.
Franc Košir, nekdanji dolgoletni generalni direktor republiške carinske uprave, se je zahvalil za izkazano zaupanje in izrazil upanje, da bodo v RKS skupaj dobro sodelovali. "Le z združenimi močmi bomo lahko dokončali vsaj tisto, kar je v smernicah za delo RKS," je poudaril Košir, ki se bo zavzemal "za čim boljše odnose z vsemi, predvsem pa z bazo RKS".

Ključna naloga pomladitev RKS
Navzoče je nagovoril tudi nekdanji predsednik RKS Borut Miklavčič. Po njegovih besedah je ena ključnih nalog RKS pomladitev organizacije in pridobivanje novih prostovoljcev. Generalni sekretar RKS Janez Pezelj je za letošnje leto napovedal širjenje mreže prostovoljstva, nadaljnjo krepitev ugleda organizacije in povečanje števila mladih članov.

RKS ima za leto 2009 previdenih 7.894.420 evrov prihodkov, odhodkov pa za 7.892.679 evrov. Načrtovanih je tako 1751 evrov presežka.

2008 končali s presežkom
Pri humanitarni pomoči ob nesrečah je RKS lani pomagal 2979 osebam s 366.349 evri. Vseh prihodkov RKS v letu 2008 je bilo za 7.339.028 evrov, odhodkov za 7.335.643 evrov, tako da so lansko leto končali s 612 evri presežka.

Pezelj je med uspehi RKS izpostavil učinkovito ukrepanje ob naravnih nesrečah, pri gradnji novega hotela na Debelem Rtiču, pri počitniškem domu Punat, kjer je bilo skoraj 30 tisoč nočitev, krvodajalstvu, kjer so presegli 100 tisoč krvodajalcev, omenil pa je tudi uspeh akcij, kot so Peljimo jih na morje, Ujma 2008, Podari igračo in nasmeh ter Drobtinica.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.