Slovenija
10468 ogledov

Novo o nasilju v Celju: Policija mladoletnicam že stopila na prste

Pretep v Celju TikTok
Brutalen pretep med vrstnicami v Celju je sedaj pod drobnogledom Policije. Ta je že identificirala pet mladoletnih osumljenk.

Včeraj smo poročali o medvrstniškem nasilju v Celju, ki je, potem ko je nekdo vse skupaj posnel, zaokrožilo po družbenih omrežjih. S posnetka je razvidno,  da je v okolici enega od nakupovalnih centrov v Celju pred časom prišlo do izživljanja vrstnic nad dekletom. Dekle je napadlo več sošolk, ki so jo zmerjale, brcale, klofutale in vanjo metale jajca. Žrtvi v bran ni stopil nihče, je pa veliko sošolcev dogajanje snemalo, kar je skrb zbujajoče, saj nihče ni pozval k prenehanju izvajanja nasilja. 

Ko smo se včeraj za pojasnila glede dogodka obrnili na Policijsko upravo Celje, so nam dogodek potrdili in dodali, da so prijavo za kaznivo dejanje že prejeli, obenem pa dodali, da zadeve zaradi vključenosti mladoletnih oseb ne morejo dodatno komentirati. Zaradi velikega pritiska javnost pa so že danes sklicali novinarsko konferenco, kjer so pojasnili okoliščine dogodka. 

Pretep v Celju Slovenija Celje: Vrstniki posneli kruto izživljanje nad sošolko in ga objavili

"Policisti so takoj pristopili k vsem dejanjem, da bi zavarovali sledove, ogled kraja dejanja in da se je zagotovila varnost žrtve navedenega kaznivega dejanja," je v izjavi za medije dejal inšpektor Sektorja uniformirane policije PU Celje Boštjan Kavc. Dodal je, da se je kaznivo dejanje zgodilo 8. aprila, nanj pa so bili prvič opozorjeni dan pozneje. 

Pri mladoletnikih, ki so, kot je razvidno iz posnetkov, dogajanje samo opazovali, policija odgovornosti ne more iskati. "Morda je žalostno to, da niso ukrepali, da niso preprečili," pa je v izjavi dejal vodja skupine za mladoletniško kriminaliteto sektorja kriminalistične policije PU Celje Jože Bračko.

Opozoril je tudi na problematiko snemanja in posredovanja posnetka drugim, saj je kaznivo dejanje tudi neupravičeno slikovno snemanje brez dovoljenja osebe, s čimer se hudo poseže v njeno zasebnost. Kaznivo dejanje je tudi objava podatkov mladoletne osebe, kar naj bi se tudi zgodilo v povezavi s tem dogodkom, pri tem gre po besedah Bračka za sum kaznivega dejanja zlorabe osebnih podatkov in sum kršitve tajnosti postopka.

Policija je uspela identificirati mladoletno odškodovanko, obenem pa je identificirala pet mladoletnih osumljencev uradno pregonljivega kaznivega dejanja nasilništva. Kot so še pojasnili policisti, se je na policijo obrnila mama oškodovanke in vse skupaj tudi prijavila. "Ker intenzivna preiskava še vedno poteka in ker so vpletene mladoletne osebe, drugih informacij o tem primeru z javnostjo ne moremo deliti," so še dodali.

"V omenjenem primeru se zahvaljujemo vsem občanom, ki so nas seznanili s posnetkom nasilja, ki je zakrožil na družbenih omrežjih, in nam posredovali določene podatke," so sicer še dodali na PU Celje. 

Kam po pomoč?

Otroci, ki so žrtve nasilja, se lahko po pomoč med drugim obrnejo na:

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 10
  • leonardo 07:04 13.april 2023.

    Zakaj policaji ( če že ne smejo objaviti imen) ne objavijo starosti teh pretepačic. Ker je po njihovih ritih in na sploh po postavah razvidno, da so vse starejše od 14 let. Tam bi jim dal od 16 do 17 ...prikaži več let. Tudi ta podatek ni dosegljiv? Sprašujem se zakaj?

  • Avatar Leon
    Leon 19:19 12.april 2023.

    To so potencialne kandidatke za rojstvo in vzgojo svojih otrok ? Vzgoja, vzgoja in samo vzgoja otrok .

  • Kmodri 18:11 12.april 2023.

    Mule, dati v prevzgojni zavod!