Slovenija
11312 ogledov

Občani pretreseni. Nenadoma je umrl njihov dolgoletni župan.

Branko Ledinek Facebook
Občino je vodil vse od leta 1997, na zadnjih volitvah je bil edini županski kandidat svoje občine.

Občani občine Rače-Fram so pretreseni, saj je danes nenadoma umrl priljubljeni dolgoletni župan Branko Ledinek, poroča časnik Večer. 

Do nadomestnih volitev bo občino vodil podžupan občine Sebastijan Soršak, ki je za Večer vest tudi potrdil. "Poznala sva se, odkar je bil župan. Bil je prisoten na vsakem dogodku v občini, bil vpet v vsako prireditev. S svojim vodenjem je zelo zaznamoval občino, saj je želel pomagati posameznikom, organizacijam, podjetjem. Vedno je bil dosegljiv. Ves čas je podpiral številna društva, ribiče, lovce, prostovoljne gasilce," je zbral misli Soršak. Gasilska društva v občini so izobesila črno zastavo, ta je že izobešena tudi na sedežu občine. 

Branko Ledinek, po poklicu inženir agronomije, je bil rojen 14. aprila 1958. Vodenje občine je prevzel po izrednih volitvah leta 1997. Predtem je bil zaposlen v Mariborskih mlekarnah. Nato je bil izvoljen na rednih lokalnih volitvah leta 1998, 2002, 2006, 2010, 2014, 2018 in 2022, ko je nastopil že sedmi županski mandat. 

Na tem mestu je držal tak pečat, da leta 2018 in 2022 ni imel protikandidata. Bil je član politične stranke SLS. Ponosen je bil na obnovljen Grad Rače. V njegovem času sta bili obnovljeni in razširjeni osnovni šoli, zgrajena dva nova večja vrtca, po skoraj celotni občini je prepredena javna kanalizacija. Občina je vlagala v športno infrastrukturo, podpiral je igrišča v vseh naseljih občine. Ena večjih investicij je nedavno zaključena čistilna naprava. 

Lani je napovedal, da kandidira zadnjič, saj si je želel še uresničiti podvoz pod železniško progo, povezati Rače in Fram s pločnikom, zgraditi enoto doma starejših občanov in razširitev zdravstvenega doma z dodatnim družinskim zdravnikom in pediatrom.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Yanez 20:22 12.februar 2023.

    Zbogom kolega Branko in večni mir ti želim. Dobre sledi za dobrim županom na srečo ostajajo. Tisočletja so (tudi uspešni) ljudje žal umirali tudi nepričakovano in prekmalu. To je jasno vsem, ki imajo vsaj par možganskih celic, razen anticepilcem za ...prikaži več katere bodo vse nepričakovane smrti naslednjih 30 let posledica korone. O sveta preproščina...

  • milko2 19:50 12.februar 2023.

    cepivo deluje!!!