Slovenija
17 ogledov

Občina kot servisna služba

(Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Gašpar Gašpar Mišič. Kandidat stranke neodvisen.si za župana Pirana.
Nepremičnine in umetnost
Gašpar Gašpar Mišič. Rodil se je leta 1966 v Đakovu v Slavoniji. Osem let je kot častnik krova služboval na ladjah. Ustanovil je agencijo za nepremičnine, bil predsednik Turističnega društva Piran, občinski svetnik v Piranu v letih od 2002 do 2006, predsednik Krajevne skupnosti Lucija. Je lastnik galerij.

Za župana kandidirate že tretjič in do zdaj vam ni uspelo. Zakaj vztrajate?
Sem človek velikih potez. Tudi kot podjetnik mi je uspelo, ker mi premagovanje ovir predstavlja nek izziv. In to je zame velik izziv.

Na katerem področju boste naprej začeli delati, če boste izvoljeni?
Kultura dialoga je na prvem mestu in osnova vsega. Občino Piran in občinsko vodstvo vidim kot servisno službo občank in občanov ter župana kot vodjo servisa. Kot župan bom med drugim skrbel za uravnotežen razvoj in razvoj malih družinskih podjetij.

Katera investicija zdajšnjega vodstva se vam ne zdi upravičena?
Največja napaka tega vodstva je nepravilen dialog s prebivalci in številni občutki v javnosti, da se netransparentno posluje. Pri javnih naročilih se ugotavlja, da gradbena dela opravljajo samo določena podjetja. S skrbnejšim ravnanjem z občinskim premoženjem bi lahko dosegli bistveno več.

Bolj ko nekaj zavirate, bolj ustvarjate nestrpnost. Nikomur ne smemo kratiti pravice. Sem za strpnost in spoštovanje pravic vseh ljudi dobre volje na tem svetu.
Gašpar Gašpar Mišič o poročanju istospolnih partnerjev

Na koliko občinskih svetnikov računate, da bodo izvoljeni? In kje računate na najvišjo podporo?
Realno računamo na vsaj osem svetnikov in župansko mesto. Na največjo podporo pa računam v Luciji, kjer sem tudi predsednik krajevne skupnosti in so krajani sami ocenili, da dobro delam.

Pomisleki nekaterih nasprotnikov so, da če boste izvoljeni, boste svoj položaj izrabili za uresničitev svojih podjetniških načrtov?
To so morda njihove lastne izkušnje. Ni revež tisti, ki nima nič, temveč tisti, ki nima nikoli dovolj. Na srečo imam jaz dovolj in sem kot vedno pripravljen dajati kraju, v katerem sem uspel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.