Slovenija
15166 ogledov

Objavili seznam spornih pekarn

biznis 7.11.2006, pekarna, kruh, pek, struce, foto: Bostjan Tacol Boštjan Tacol
Objavili so seznam 50 pekarn, v katerih je potekal poostren nadzor. Zdaj je jasno tudi, v katerih so našli nepravilnosti.

Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je decembra pregledala 47 pekarn ter eno prodajalno kruha in pekovskih izdelkov. V 15 primerih niso ugotovili kršitev zakonodaje.

Na podlagi ugotovljenih neskladnosti so inšpektorji 24 subjektom izdali ureditvene odločbe in devetim izrekli opozorila, s katerimi so odredili odpravo ugotovljenih nepravilnosti. Na podlagi ugotovljenega stanja so uvedli skupaj 29 prekrškovnih postopkov.

Zapredki insektov v moki

Inšpektorji so med nadzorom med drugim odkrili neustrezno higiensko stanje, neustrezno ravnanje z živili, plesnive stene, opazili so iztrebke glodavcev, zapredke insektov v vrečah z moko, plesen, neustrezno označevanje živil, neustrezna sledljivost, eden od obratov pa tudi ni bil registriran. 

Seznam pekarn, v katerih so opravili nadzor, najdete na tej povezavi.

 

Komentarjev 11
  • Žurnalček 14:15 16.december 2014.

    Moje so vse tri . DVE SUPER , ena za vedno odpadla ! Lahko daje od jutri zastonj , kar se mene tiče. Ni štos v temu , da je bila samo umivalna enota mal umazana , gre za ...prikaži več to , da so si to s svojo predstavo o higijeni to dovolili . Njim je bilo to normalno ! E men pa ni !

  • Žurnalček 14:10 16.december 2014.

    Tako se dela. Moja glavna pekarna je brez napak , pomožna pri službi pa papapapapapapapa , nikoli več !

  • mirko 13:12 16.december 2014.

    Fikret Bislimaj, Slovenske Konjice.....................Ali ste mogoče pričakovali od šipeka higjenski minimum ?! Če si pri vsaki veliki potrebi na WC-ju opere rit, še ne pomeni, da tudi v svoji pekarni tako dobro skrbi za higieno. Dober tek kupci ...prikaži večpci njegovega kruha.