Slovenija
19 ogledov

Očistimo gore in planine

Sneg v gorah. Andraž Sodja
Z današnjo čistilno akcijo na Pokljuki se zaključuje že četrta sezona vseslovenske ekološke akcije Očistimo gore in planine.

Ključno sporočilo akcije je očistimo naše gore in planine in poleg lepih doživetij odnesimo v dolino tudi svoje smeti.

V ta namen Zavarovalnica Triglav namešča bio razgradljive vrečke za odpadke v planinske postojanke in koče, kamor vodijo planinske poti in od koder se začnejo planinske ture. Z vrečkami je že opremljenih skoraj 60 domov in postojank v Julijskih Alpah, Kamniško Savinjskih Alpah, Karavankah in sredogorju.

Pomagali bodo tudi športniki

Planinci so v štirih sezonah napolnili več kot 100.000 vrečk in z njimi v dolino odnesli približno 20 ton smeti. Samo letos so med planince razdelili okrog 20.000 vrečk in če je vsak planinec v dolino prinesel vsaj 200 gramov odpadkov, to pomeni najmanj štiri tone pobranih smeti.

V okviru akcije potekajo tudi organizirana čiščenja. Takšno bo tudi ob zaključku letošnje akcije danes na Pokljuki, kjer bo potekalo čiščenje Rudnega polja, Javorniške planine, Mrzlega Studenca in smučišča Viševnik. Zbranim ljubiteljem gora in narave bodo na pomoč priskočili nekateri slovenski športniki in biatlonska reprezentanca z Jakovom Fakom na čelu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.