Slovenija
2556 ogledov

Odpuščeni uspel s tožbo proti Pošti Slovenije

Pošta Slovenije
1/4
Saša Despot

"Višje delovno in socialno sodišče je ugotovilo, da bi Pošta Slovenije v okviru reorganizacije leta 2015 morala sprejeti program razreševanja presežnih delavcev, a tega ni storila. S to odločitvijo je pravnomočno izgubila tožbo proti odpuščenemu delavcu," poroča Delo. Nekdanji delavec bo dobil odškodnino.

Da je odpoved nekdanjemu delavcu nezakonita, je odločilo že delovno sodišče, Pošta Slovenije se je pritožila, a ni uspela.

Odpoved se je zgodila leta 2015 ob reorganizaciji. Takrat so 15 delavcev odpustili, s 190 pa so sklenili nove pogodbe (s 40 zaradi spremembe delovnega mesta, s 150 pa zaradi spremembe delovne enote).

"Višje sodišče se strinja s presojo prvostopenjskega, da bi Pošta Slovenije morala pri sprejetju programa razreševanja presežnih delavcev upoštevati vse te delavce, tudi tiste, ki so bili premeščeni na druga delovna mesta … To pomeni, da bi morala obvestiti sindikat in se posvetovati z njim, sprejeti program razreševanja presežnih delavcev, obvestiti zavod za zaposlovanje in upoštevati kriterije kolektivne pogodbe oziroma merila, dogovorjena s sindikatom," poroča Delo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 09:47 16.avgust 2017.

    Odpuščeni uspel s tožbo proti Pošti Slovenije.............sem mislil,da gre za znanega kadilca .