Slovenija
15 ogledov

OECD: nujen rez v javnem sektorju

Z novo uredbo želi Evropska komisija preprečiti panične pobege varčevalcev iz ba Žurnal24 main
Medtem ko bo Slovenija jutri prejela uradno slovesno povabilo OECD za članstvo, jo ta opozarja, da dvig minimalne plače ni najboljša poteza, nujen pa je tudi rez v javnem sektorju.

Glavni izzivi Slovenije so rez v izdatke v javnem sektorju ter pokojninska in zdravstvena reforma, pravi glavni ekonomist in namestnik generalnega sekretarja Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) Pier Carlo Padoan.

Slovenija bo jutri deležna slovesnosti v Parizu, 1. junija pa naj bi podpisala še sporazum o pristopu v klub najrazvitejših držav OECD. Za povabilo je Slovenija zaprosila že leta 1996.

Čeprav so v OECD optimistični glede Slovenije in ji napovedujejo krepitev rasti gospodarstva, pa nas hkrati tudi opozarjajo, da dvig minimalne plače predstavlja tveganje za gospodarstvo, poleg tega je območje evra zajela negotovost. Slaba novica je tudi, da nam OECD ob izteku kratkoročnih ukrepov na trgu delovne sile napoveduje verjetno povečanje brezposelnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.