Slovenija
33 ogledov

Operacija Kordež, bajbaj

Žurnal24 main
Skupščina. Šest lastnikov Merkurja bo v jutri poskusilo ustoličiti novo upravo in tako rešiti družbo.

“Pokličite me jutri po 15. uri, takrat vam bom lahko povedal več,” nam je na vprašanje, ali jutri res prevzema vodenje uprave Merkurja, odgovoril Bojan Knuplež.

Več nam ni želel razkriti. Ko pa smo preverjali dalje, nam je več virov potrdilo, da je bila za jutri zjutraj na hitro sklicana skupščina Merkurja.

Ključna točka dnevnega reda je menjava nadzornikov, ti pa naj bi še jutri zamenjali celotno upravo, ki jo vodi Bine Kordež.

Za zdaj naj bi bil kandidat za novega predsednika uprave Knuplež, ki trenutno vodi Merkurjev Big Bang, so poročale Finance.

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

V novem nadzornem svetu, pravi vir, naj bi sedela Antonija Pirc, šefica kontrolinga v Savi, ki je v preteklosti že sodelovala v operacijah reševanja Savinih naložb, in nekdo iz Gorenjske banke.

Menjava uprave je del scenarija, po katerem bi se Merkur izognil najbolj črnemu scenariju – stečaju. Banke naj bi bile ob postavitvi nove uprave pripravljene reprogramirati posojila, ki zapadejo konec meseca, in celo podaljšati dobo odplačevanja dolgov ob pogoju, da Merkur ostane celovita družba, trdi vir. Knuplež včeraj sicer ni želel “prehitevati stvari” in napovedovati, kako se bo lotil dela, če bo res Kordežev naslednik.

Niti ni hotel govoriti o tem, ali je Mercator še v igri, da kupi tehnični del trgovin, s čimer bi Merkur dobil svež denar.

Je pa več virov prepričanih, da bo Mercator od Merkurja kupil le tehnične trgovine v tujini, če sploh, ne pa tudi tehničnih trgovin, ki jih ima Merkur v Sloveniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.