Slovenija
149 ogledov

Ostalo jih bo največ 410

Med novolesovci je bistveno preveč režijskih delavcev, pravita Robert Štumpf in Žurnal24 main
Novoles. Med 630 zaposlenimi bodo najbolj oklestili število režijskih delavcev.
Ključni datumi
Mejniki reševanja. Za ključna mejnika reševanja Novolesa sta si člana uprave zadala letošnja 15. april in 15. maj. Do prvega naj bi jima uspelo zagotoviti obratna sredstva, do drugega pa med drugim vzpostaviti tekoče poslovanje in skleniti dogovor s strateškim partnerjem.

Za uspešno sanacijo Novoles čim prej potrebuje 1,8 milijona evrov obratnih sredstev, od tega milijon za financiranje tekoče proizvodnje v naslednjih dveh tednih. Če jim denarja ne bo uspelo pridobiti, bo izid prisilne poravnave vprašljiv, je včeraj povedal Sergej Murgelj, predsednik uprave Novolesa.

“Če nam obratna sredstva uspe zagotoviti, bomo z ukrepi in naročili, ki se trenutno povečujejo, aprila tekoče poslovali pozitivno,” je 
prepričan Murgelj.

Režijskih preveč
V prihodnosti nameravajo bistveno zmanjšati število zaposlenih. Povsem nesprejemljivo je tudi razmerje med normnimi in režijskimi delavci; teh je zdaj 61 proti 39, dolgoročno pa naj bi bilo režijskih delavcev, med katere štejejo tudi tiste v proizvodnji, le še 20 odstotkov.

Odločitev o pristopu tujega strateškega partnerja bo znana do konca aprila.
Sergej Mugelj, predsednik uprave Novolesa

Število zaposlenih nameravajo po Murgljevih besedah z zdajšnjih 630 zmanjšati na 370, lahko pa tudi na 410, če bi dobili nove posle.

Delavcev 800 tisoč
Delavcem v Straži zdaj za neizplačane plače, kot je dejal član Novolesove uprave Robert Štumpf, dolgujejo okoli 600 tisoč evrov, delavcem v Brežicah pa dobrih 200 tisoč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.