Slovenija > Jaz poročam
26 ogledov

So v Kočevju namerili rekordno visoke temperature?

Vročina v Kočevju Bralec Žurnal24
Bralec je v Kočevju ob 13. uri izmeril 41,5 stopinje Celzija. Sprašuje se, ali ni morda šlo za rekordno vročino.

Kot je zapisal bralec, je ob 13. uri v središču Kočevja izmeril 41,5 stopinje Celzija. "Čeprav temperatura ni bila izmerjena v popolni senci, pa vseeno mislim, da 41,5 stopinje Celzija niso izmerili še nikjer v Sloveniji," je zapisal. Drugi bralec pa nam je sporočil, da je v Metliki prav tako ob 13. uri izmeril 41,3 stopinje Celzija.

Podatke smo preverili na agenciji za okolje, kjer so nam dejali, da je bilo v Kočevju 33 stopinj Celzija, v Črnomlju pa 36. Tako visoke temperature, kot sta jih izmerila bralca, so posledica napačnega merjenja. Na soncu se namreč lahko segreje tudi na več kot 50 stopinj Celzija.

Če želimo imeti pravilne podatke, moramo temperaturo meriti v senci, dva metra nad tlemi, pravijo meteorologi.

Vročina bo popustila

Vroče bo še danes in jutri. Že v nedeljo pa lahko pričakujemo za deset stopinj nižje temperature in dež. Padavine bodo ponehale v začetku tedna, ko bo tudi bolj sveže. Temperature naj ne bi presegle 30 stopinj Celzija.

Komentarjev 2
  • Mery Skebe 17:01 24.avgust 2012.

    no pri nas je ilo okoli 39 saj je zmeraj vroce v suhi krajni

  • recesija 15:56 24.avgust 2012.

    LOL 41.5°C ....................................... Podatke smo preverili na agenciji za okolje, kjer so nam dejali, da je bilo v Kočevju 33 stopinj Celzija, v Črnomlju pa 36. Tako visoke temperature, kot sta jih izmerila bralca, so posledica napačnega merjenja. Na soncu ...prikaži več se namreč lahko segreje tudi na več kot 50 stopinj Celzija.