Slovenija
27 ogledov

Padala toča, večja od lešnika

toča Kamnik
1/3
Bralka
V nekaterih kraji padavine, ponekod padala toča. zaradi enviht in ploh previdno tudi na cestah.

"Petnajst minut je ves čas padalo. Najprej je začel vse močneje pihati veter, potem pa je začelo postrani padati. Vse rože mi je pometalo z okenskih polic. Tiste, ki niso bile pod streho, jih je dobesedno prerešetalo," nam je sporočil bralec iz Kamnika, ki pravi, da je padala toča v velikosti lešnika.

V Kamniku so imeli tudi težave z meteorno vodo. Voda je vdrla v podjetje  Kofra livarna in poplavila prostore v dveh halah. Gasilci PGD Kamnik in PGD Duplica so izčrpali okoli 80 kubičnih metrov vode.

Meteorno vodo so gasilci črpali tudi iz kletnih prostorov stanovanjske hiše v Vipavi. V Podnanosu pa je zaradi udara strele električni drog padel na hišo, stanovalci si niso upali stopiti iz nje.

Jutri v večjem delu nevihte

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) nas več padavin čaka jutri. Dopoldne se bo od severa pooblačilo, nevihte se bodo začele pojavljati v severni in osrednji Sloveniji, popoldan pa bodo zajele večji del države.

Nevihte bodo zvečer in ponoči večinoma pojenjale, v petek se bo delno zjasnilo. Čez dan o delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, še bodo nastajale plohe in posamezne nevihte, so še zapisali na Arsu.

Tudi temperature bodo nekoliko nižje.

 

Je toča povzročila škodo tudi pri vas? Preko spodnjega obrazca nam pošljite fotografije!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.