Slovenija
24 ogledov

Pahorja kartel ni presenetil

Žurnal24 main
V odgovoru na poslansko vprašanje, kaj bo vlada storila za razbitje kartelov, je premier Borut Pahor izjavil, da ga njihov obstoj ni presenetil.

Razkritje dogovarjanja slovenskih gradbenih podjetij o sodelovanju na razpisih za gradnjo avtocest predsednika vlade Boruta Pahorja, kot je dejal danes v DZ, "žal ni presenetilo".

"Domneval sem, da v Sloveniji kilometer avtoceste
težko stane več kot v vseh drugih državah, da nekaj ni šlo v redu," je Pahor dejal v odgovoru na poslansko vprašanje Andreja Vizjaka.

Tega je zanimalo, kakšne protikartelne ukrepe vlada načrtuje. Vprašal je tudi, zakaj se ni nadaljevala preiskava proti odgovornim v "avtocestnem lobiju" in zakaj se je ustavil pregon treh največjih gradbincev, potem ko so bili osumljeni nepravilnosti pri razpisu gradnje letališkega stolpa.

Pahor je v odgovoru Vizjaku tako napovedal, da bo vlada pregledala obstoječo zakonodajo, načrtujejo tudi izboljšanje nadzora z uvedbo centralnega regulatorja in nov sistemski zakon o javnem naročanju. Glede preiskave pa mu je odvrnil, da nihče iz vlade ni dal ne sodnim oblastem ne policiji ali tožilstvu nobenega navodila, kako naj usmerjajo preiskavo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.