Slovenija
234 ogledov

Parkirat na Ptuj

Cene parkiranja v modrih conah v Celju (CE), Velenju (VE), Slovenj Gradcu (SG), Žurnal24 main
Parkirni prostori. Največ brezplačnih imajo na Ptuju, najmanj pa v Celju.

Raziskali smo, v kateri občini je največ brezplačnih parkirnih prostorov, kako je urejeno parkiranje za stanovalce v središču mesta in kje je parkiranje najcenejše.

Najdražje pred sodiščem
V Celju morajo stanovalci starega mestnega jedra za mesečno dovolilnico odšteti 83, za letno v parkirni hiši Celeiapark 200, za parkiranje na preostalih parkiriščih pa 25 evrov. Najdražje mesečno parkiranje je v strogem središču mesta pred sodiščem in znša 50 evrov.

V Velenju imajo stanovalci v območjih modrih con pravico do dveh abonmajev za parkiranje na stanovanje. “Cena prvega je 8,35 evra, cena drugega pa 33,4 evra na leto,” pravi Aleksandra Forštner z velenjske občine.

Vodja referata za promet v Mestni občini Slovenj Gradec Aljoša Krivec pojasnjuje: “Stanovalci v mestu dobijo letne dovolilnice za en avto na gospodinjstvo.” Stanovalci lahko parkirajo tudi v podzemnih garažah oziroma na parkiriščih pred blokom.

“Za tedensko dovolilnico v modrih conah odštejejo 8,35, za mesečno pa 20,86 evra,” pravi Sabina Gutalj z murskosoboške občine.

10 centov za 15 minut
V središču Ptuja lahko abonenti parkirajo v garažnih hišah v Lackovi in na Osojnikovi ulici. Stanovalci z dovolilnicami A (za vožnjo in parkiranje v območju za pešce) morajo vsako trimesečje odšteti 5,04 evra, z dovolilnico B, s katero lahko parkirajo na javni prometni površini v območju za pešce, pa 12,6 evra na mesec. Stanovalci v središču mesta morajo za dovolilnico odšteti 17,73 evra.

“V strogem središču mesta se za uro parkiranja plača 60, v širšem območju pa 40 centov,” pojasnjuje Robert Brkič, vodja Medobčinskega redarstva na Ptuju, in poudarja, da je od lani možno v mestu parkirati tudi krajši čas od ene ure, in sicer morajo obiskovalci za 15-minutno parkiranje odšteti deset, za pol ure pa 30 centov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.