Slovenija
329 ogledov

Pazljivo, da vas ne opeharijo!

Dež Profimedias
Policija je prijela prijavo moškega, ki je bil domnevno oguljufan pri menjavi žlebov. Namesto dogovorjenih 120 evrov naj bi štirje moški od njega zahtevali 15-kratno vsoto.

"Po Straziscu pri Kranju se z rumenim kombijem mariborske registracije vozi skupina štirih moških in ponuja menjavo žlebov za 120 evrov, brez ponudbe, predračuna," nam je sporočila bralka. "Ko z delom zaključijo povedo, da racunajo 120 evrov na meter žleba in od tebe zahtevajo 15-kratno vsoto. Štirje moški osebo obkrožijo in zahtevajo denar, brez računa."

Kranjski policisti so potrdili, da so včeraj obravnavali prijavo domačina, ki je dopoldan nepoznanemu podjetju, ki so ga zastopale štiri osebe, dopustil menjavo dotrajanih žlebov po določeni ceni, ki pa naj bi bila po menjavi oziroma po opravljeni storitvi znatno višja od dogovorjene. 

Dobro preverite ponudbo!

"To je pri prijavitelju vzbudilo sum, da je bil ogoljufan," je pojasnil Bojan Kos s PU Kranj. "Z ugotovitvami bodo policisti seznanili pristojno službo finančne uprave, nekatere podatke pa še preverjajo."

V izogib tovrstnim sumom oškodovanj policija svetuje predhodno preveritev ponudbe naključnih prodajalcev, akviziterjev, obrtnikov in drugih neznanih oseb ter v tej zvezi rahlo zadržanost do naključnih poslov. "Če pravice in obveznosti strank niso vnaprej točno določene in dogovorjene, bi lahko posameznik takojšen posel odklonil, ponudbo pa preveril in jo sprejel naknadno, čeprav
je običajno ravno obratno," razlaga Kos. "Ljudje velikokrat najprej sprejmejo ponudbo, ker se jim  zdi vabljiva, šele kasneje pa preverijo okoliščino posla in takrat posumijo, da so bili morda ogoljufani."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.