Slovenija
15 ogledov

Peterle s svojo stranko

Lojze Peterle naj bi kmalu ustanovil lastno stranko. (Foto: IFP) Žurnal24 main
Zaradi nestrinjanja s potezami vodstva Nove Slovenije (Nsi) je evropski poslanec Lojze Peterle napovedal ustanovitev nove močne demokrščanske stranke.

"Mi smo absolutno in relativno šli dol. Zato sem najprej privolil v kandidaturo za predsednika, a je vodstvo stranke to očitno razumelo kot poskus prevzema," je za TV Slovenije pojasnil Lojze Peterle. Od kandidature je zato odstopil in se kongresa v soboto sploh ne bo udeležil, še naprej pa ostaja član NSi.

Edina kandidatka za predsednico NSi na sobotnem volilnem kongresu tako ostaja Ljudmila Novak, ki stranko vodi od leta 2008.

Nova stranka čim prej
Pri projektu nove stranke zaenkrat ostaja sam, vendar bo premislil, kako bi bilo najbolj učinkovito in kar se da hitro mogoče z ljudmi, ki so za to, znova vzpostaviti demokrščansko stranko. Zagotovil je, da se ne bo nikomur pridruževal, bo pa delal tako, da "bodo v bližnji prihodnosti tako opcijo postavili".

Novakova je za TV Slovenija dejala, si želi, da bi s Peterletom še naprej dobro sodelovali, ker je "pomemben in potreben člen in član NSi". Predsednica NSi verjame, da se bodo o tem še veliko pogovarjali, in pričakuje, da bo stranka še naprej enotna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.