Slovenija
19 ogledov

Plače včeraj le izplačali

Berto Menard, župan Logatca, vztraja, da ima občina blokiran račun. (Foto: Anže Žurnal24 main
Račun. Na občini spet pravijo, da je blokiran, na ministrstvu za finance, da ni.

Logatec. Občina je včeraj le izplačala marčevske plače zaposlenim v občinski upravi, vrtcih in knjižnici, je sporočil logaški župan Berto Menard.

O odlogu sodišče
Na občini so denar dobili iz sredstev dohodnine: “Uprava za javne prihodke (v bistvu gre za upravo za javna plačila – UJP; op. a.) je pri izplačilu upoštevala zakon o financiranju občin, ki pravi, da sredstva iz dohodnine ne smejo biti zasežena za plačilo obveznosti, kot je izplačilo plač. Kljub vsemu ima občina še naprej blokiran račun in čaka na sklep sodišča o dovolitvi minimalne mesečne porabe.”

Sum oškodovanja

Nadzorni odbor. Prodajo zemljišča, ki ga je občina prodala Petrolu in Silanu, preiskuje nadzorni odbor občine. Če bodo ugotovili, da je šlo za morebitno oškodovanje javnih sredstev, bodo o tem obvestili pristojne državne organe.

Na ministrstvu za finance navedbe občine zavračajo: “Račun Občine Logatec ni blokiran in občina prosto razpolaga s sredstvi primerne porabe, ki so namenjena za financiranje oziroma opravljanje njenih temeljnih nalog. Vsa druga sredstva na računih občine UJP dnevno zarubi in jih prenese na račun upnika.” Gre za Petrol, ki je zaradi dolga Občine Logatec v višini 2,2 milijona evrov začel izvršbo.

Na ministrstvu dodajajo, da je za odločanje o morebitnih zahtevkih občine, ki se nanašajo na odlog ali omejitev izvršbe (gre za sredstva, ki jih občini rubijo), pristojno Okrajno sodišče na Vrhniki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.