Slovenija
14 ogledov

Plaz čaka na sprejetje proračuna

Plaz Katarina Pernat
Luknje. Močno zdelana cesta bo le zakrpana, plaz pa bo saniran, ko sprejmejo proračun.

“Cesta proti Trčovi je katastrofa. Luknje so takšne, da si lahko zlomiš kolo. Del, ki se je splazil, pa je samo zavarovan,” nam je sporočil krajan Franc iz Malečnika. Cesta Malečnik–Trčova je na določenem odseku že nekaj časa prevozna le v eno smer, krajani pa, krajevno skupnost in občino na slabe razmere opozarjajo že nekaj let.

“Vsega ne moremo imeti”

“Zavedamo se, da je cesta slaba, a vsega ne moremo imeti. Kot mestni svetnik se bom zavzemal, da bomo dobili novo cesto. Če ne prihodnje leto, pa čim prej,” je za Žurnal povedal Jožef Škof, predsednik Krajevne skupnosti Malečnik - Ruperče in mestni svetnik na Županovi listi. Z mariborske občine so sporočili, da je v proračunu za letos za sanacijo plazišča ob cesti proti Trčovi načrtovanih okoli 250 tisoč evrov. “Popravilo lukenj bo potekalo praviloma takoj po zimski sezoni v sklopu rednega zimskega vzdrževanja cest, preostala sanacija pa predvidoma po sprejetem proračunu za leto 2013,” so dodali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.