Slovenija
95 ogledov

Po kavi na poti še pogostitev na poti

Marche Marche
Zdrav kruh po tradicionalnem receptu

Obiskali smo restavracijo Marché Lom 2 in govorili z vodjo Naravne pekarne go. Biljano Poljaševič, ki nam je pojasnila, zakaj je njihov kruh tako odličen. Pekarski mojstri iz Marché® so razvili nov recept za pripravo okusnega in naravnega kruha. Peka poteka po pravilih in običajih tradicionalne pekarske obrti, uporabljajo le 100 % naravne sestavine od lokalnih dobaviteljev in vse je brez umetnih dodatkov ali barvil. Izobraževanje RDT (Reseach-Development-Training) za kruh je potekalo v Nemčiji, kjer je ga. Poljaševič pridobila znanja o novih postopkih priprave in recepturah ter nato znanje prinesla najprej v domačo poslovno enoto in nato postopoma še v ostale slovenske enote Marché.  

Kruh sedaj pripravljajo s posebnim pestom za kruh, ki vsebuje baziliko, parmezan in olivno olje. Kruh vzhaja dalj časa in to pripomore k bolj intenzivnem okusu. Nov kruh je drugačen, je bolj kvadratne oblike in zanimivo je to, da se oblikuje sam po sebi, skorjica je svetleča in hrustljava, znotraj pa je kruh zelo rahel. Imajo tudi nove črne štručke, ki vsebujejo ječmenov slad, malo soli in so zato bolj zdrave. »Gostje so zadovoljni in ga zelo pohvalijo.« pravi ga. Biljana. Kruh kvadratne oblike se razlikuje po velikosti, posipu tako je lahko s semeni, sirom, pršutom kot tudi v drugih različicah to so krekerji s suhim paradižnikom in s sirom, focaccia s mozzarello in paradižnikom ter podobno. V mesecu aprilu bodo imeli v ponudbi tudi domač čemažev kruh. Izvrstno, vse je sveže, sezonsko, zdravo in okusno!

Želite navdušiti?

Marché pogostitev je vedno nekaj posebnega, saj so se specializirali v ponudbo okusnih in svežih prigrizkov, ki jih lahko jeste le s prsti.

Vse dobrote pripravijo sami v Naravni pekarni in domači slaščičarni. Pogostitev si lahko sestavite sami po vaših željah. Naročene prigrizke zapakirajo in jih sami prevzamete na lokaciji po vaši izbiri (Catering to go). Poskrbijo lahko tudi za dogodke, kjer potrebujete celotno catering storitev (Marché® Catering) ali pa vam izbrane prigrizke dostavijo na želeno lokacijo.

Sestavite si pogostitev po vaši želji na: http://catering.marche-slovenija.si/