Slovenija
5280 ogledov

Po pretresljivih posnetkih iz Ljubljane se je oglasila policija

neonacisti migranti nasilje Instagram
Policijska preiskava, povezana z objavo videoposnetka na družbenem omrežju Instagram, teče. Policija opozarja, da način samoorganiziranja, kot je razviden s posnetka, ni dovoljen.

"Ljubljana je varno mesto," zagotavlja policijski inšpektor Ludvik Kastelic. Policija preverja posnetek, objavljen na družbenem omrežju Instagram, v katerem več zamaskiranih moških napoveduje obračun z migranti. Za to naj bi se odločili, ker po njihovi oceni, pristojni ne storijo dovolj in so v državo spustili "horde migrantov".

Kastelic je pojasnil, da policija o objavi posnetka ni prejela ne uradnega naznanila ne prijave domnevnih oškodovancev. Prav tako je dejal, da policija ne obravnava primera posilstva, o katerem govorijo na posnetku. 

Podrobneje zadeve ni želel komentirati, saj je postopek v teku. Zadevo temeljito preverjajo, nadaljevali bodo z ustreznimi postopki in bodo bo potrebi obveščali javnost. Najmanj za kar gre v tem primeru, je prekršek po zakonu o varstvu javnega red in miru, kjer je prepovedano združevanje v kontekstu, da se izvaja naloge, ki dajejo videz izvajanja nalog uradnih oseb. 

Policija poziva vse, ki želijo s takimi provokativnimi akcijami vplivati na družbeno dogajanje, da to ni najbolj primeren način. 

Policija naproša tiste, ki bi imeli kakršnekoli informacije bodisi o nastanku bodisi o vsebini videoposnetka, da jih o tem obvestijo. 

Zamaskirani neznanci so na Instagramu objavili posnetek, v katerm grozijo, da bodo obračunali z migranti. Več o tem preberite tukaj

Kastelic je zagotovil, da policisti učinkovito izvajajo naloge, da se stopnja varnosti zagotavlja na najvišjem nivoju. Na obremenjenih območjih deluje posebna delovna skupina policistov. Policija se zaveda tako problematike prosilcev za mednarodno zaščito in migrantov kot specifik varnostnih tveganj. Naloge zato izvaja usmerjeno in specifično prilagojeno. 

Kakršnokoli varnostno samoorganiziranje na način in v oblikah, kot je na videoposnetku ali kaj podobnega, zakonsko ni dovoljeno. "Vsi, ki organizirajo ali poskušajo organizirati takšen način delovanja, se morajo zavedati posledic," opozarja Kastelic in dodajajo, da bodo vsak primer tovrstnega združevanja temeljito obravnavali in vsestransko preiskan. 

Na vprašanje, ali na območju, kjer se nahaja azilni dom, zaznavajo povečano število kaznivih dejanj, je pojasnil, da zaznavamo določeno specifiko, ki se ji ustrezno prilagajajo. "Lahko potrdimo, da je kakšno dejanje več," je dejal, vendar spomnil, da na območjih, kjer je večje število ljudi in kjer so ljudje z različnih kultur, prihaja do specifičnih konfliktov, ki jih policija rešuje. Policija ima na tem območju ustrezno število enot, ki zagotavljajo varnost.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 25
  • LukaMB 21:23 22.maj 2024.

    Z referendumom in v ustavo je potrebno zapisati prepoved migrantov in prepoved islama na našem ozemlju tako kot npr. Poljaki in ostale države, ki spoštujejo svojo kulturo in tradicijo. Kar je preveč je preveč. Človeku daš prst in hoče celo ...prikaži več roko, še spremeniti te hočejo, da bo tako kot pri njih od koder so se vzeli in zbežali. Zakaj so potem bežali? To so vse prikriti isis in radikalni islamisti, ki samo čakajo prevlado islama in da demokracija peTrov v EU zmaga, potem lahko uvedejo svoj šeriat.

  • Plavi-mil 09:17 22.maj 2024.

    Če bi policija opravljala svoje naloge, ne pa da TAXIRA nezakonite v Slovenijo, se vse to ne bi dogajalo, danes v Ljubljani, jutri v MB, pojutrišnem v drugem mestu, narod ima poln kufer neodzivnosti te medvedkove policije.

  • jezero 08:11 21.maj 2024.

    Zloba je brezmejna. Sla po oblasti tudi.