Slovenija
130 ogledov

Po skoraj letu dni testiranj bodo e-golfi vozili tudi potnike ...

eurban Anže Petkovšek
S počitniškim voznim redom bo LPP na liniji 23 (Kamna Gorica – Pod Kamno Gorico) uvedel prevoz na klic po predhodno objavljenem voznem redu. E-golfi, ki so jih od lanskega septembra testirali, pa bodo tako končno namenjeni tudi prevozu potnikov.

Storitev prevoz na klic, ki bo v poletnih mesecih od 26. junija delovala na LPP liniji 23 (Kamna Gorica – Pod Kamno Gorico), bo potnikom na voljo po predhodno objavljenem voznem redu od ponedeljka do petka. Vozniki vas bodo pobrali in pustili na avtobusnih postajališčih, storitev pa bo treba naročiti vsaj dve uri pred po voznem redu načrtovanem odhodu.

Ob naročilu prevoza, ki bo stal toliko kot avtobusna vožnja, bo treba sporočiti število potnikov, termin potovanja ter vstopno in izstopno postajo. V primeru, da se bo voznik naenkrat peljal več kot štiri potnike, bo po vas prišel z minibusom, sicer pa z električnim golfom.

Torej enim od 20 vozil, ki jih je LPP najel lani septembra, in so jih vse do zdaj testirali. Kot so nam pojasnili nedavno, so njihova testiranja pokazala, da je v zimskem času domet zmanjšal predvsem zaradi ogrevanja, domet se zmanjša tudi pri prevozu več potnikov in uporabi klime. Poleg tega testirajo tudi domet vozil pri različnih dinamikah vožnje. Vozniki pa v povprečju pozimi prevozijo 100 kilometrov, poleti pa 150 kilometrov.

Storitev prevoz na klic na območju Kamne Gorice naj bi bila na voljo tudi po koncu poletnih mesecev, če bo storitev dobro sprejeta. Ali bodo storitev uvedli še na kakšni dodatni liniji, pa doslej še ni znano.

Kljub vsem zapletom, vodilni še vedno zatrjujejo, da bo Ljubljana dobila tudi prevoze na klic, ki bodo nekakšen alternativa taksistom, saj bodo potnika pobrali po naročilu in ga odpeljali kamorkoli v Ljubljani. Kdaj? "O začetku storitve prevoz na klic bomo splošno javnost pravočasno obvestili," pravijo na LPP.

LPP | Avtor: LPP LPP

Komentarjev 3
  • novispenjac 16:16 22.junij 2017.

    Čemu služi ta "storitev na klic" ki vozi na istih linijah in časovno na enak način kot bus pa mi ni čisto jasna.

  • novispenjac 16:16 22.junij 2017.

    "Testiranje" je krinka, s katero se izbranci zastonj vozijo z novimi golfi, brez da bi jim bi bilo treba plačati boniteto pri dohodnini, saj to itak veš...

  • jakec1575 14:57 22.junij 2017.

    Kot da golf ni naredil milijone km testiranj pred njimi, ker industrija nima na stotine standardov za upostevati. če bi MOL imela industrijske standarde, kaj bi vendar bilo iz Ljubljane? Ne upam si niti sanjati...ker bi se zjokal, kaj nam ...prikaži več delajo danes. :) 1 leto testiranj. v gospodarstvu bi firma ze crknila. :)