Slovenija
3 ogledov

Podarjamo vozovnice za nepozabne izlete

Opatija Profimedias
Odgovorite na vprašanja v nagradnem kvizu in odpotujte s Slovenskimi železnicami v Opatijo ali Deželo Celjsko.

Opatija, ki jo pogosto imenujejo kar jadranska Nica, je eden najbolj znanih turističnih krajev na Hrvaškem ter mesto z najdaljšo turistično tradicijo na vzhodni obali Jadrana.

Vožnja z vlakom v eno smer traja približno dve uri in pol, kar lahko predstavlja čudovit enodnevni izlet z vlakom, kjer boste lahko cel dan čofotali v morju in ležali na pravljični plaži elitnega turističnega središča.

Opatija je bila sicer prva, ki je na Jadranu uvedla turistično statistiko, in sicer že leta 1883. Prvi opatijski hotel Kvarner je bil zgrajen leta 1884. Danes ima Opatija okrog dvajset hotelov ter številne gostinske in športno-rekreacijske objekte, znana pa je tudi po svojih številnih znamenitostih kot so denimo Villa Angiolina, Cerkev Sv. Jakoba ali deklica z galebom. Polna je tudi čudovitih parkov kot so Park Angiolina, Park Sv. Jakoba, Park Margarita in mnogi drugi …

Če želite doživeti nepozabno in čudovito Opatijo, sodelujte v nagradnem kvizu.

Opatija | Avtor: Profimedias Profimedias

Štiri vozovnice za nostalgično potovanje

S sodelovanjem v nagradnem kvizu, lahko osvojite tudi vozovnice za nostalgično vožnjo z muzejskim vlakom po Deželi celjski, ki poteka med Celjem in Podčetrtkom. Gre za nepozaben izlet, saj je ta del Slovenije bogat s kulturno umetniškimi in zgodovinskimi znamenitostmi.

Celje je imelo zgrajeno železniško progo še pred Ljubljano. 2. junija leta 1846 je v Celje pripeljal prvi vlak. Prvi del proge od Celja do Grobelnega je tudi prva zgrajena železniška proga v Sloveniji.

Uživajte na muzejskem vlaku

Z muzejskim vlakom boste lahko obiskali številne zanimive in atraktivne turistične destinacija Savinjske regije in se sprehoditi do številnih naravnih in zgodovinskih biserov, ki jih ponuja omenjeno območje.

Izstopite lahko na vmesnih postajah in raziskujte Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Rogaško Slatino in ostale manjše kraje. Obiščete lahko tudi celjsko kočo s pustolovskim parkom, ki je odlična destinacija za aktivno soboto. Pustolovski park s poligoni je namenjen vsem starostnim skupinam, ki vsebuje kar 35 različnih elementov, primeren je za otroke od petega leta dalje. 

Sodelujte v spodnjem nagradnem kvizu in osvojite nepozaben izlet z vlakom.