Slovenija
147640 ogledov

Podjetje iz pekla: Brez regresa, toaletni papir si morajo nositi v službo ...

Šivalni stroj Unsplash
Inšpekcija je kršitve že večkrat obravnavala, a kazenske ovadbe še niso podali.

V podjetju Moda Mi&Lan, kjer je nekoč deloval šiviljski obrat Mura, prihaja do številnih kršitev delavskih pravic, poroča portal N1. Tam sicer večinoma delajo nekdanje šivilje Mure, ki so en stečaj že preživele, glede na rdeče številke, v katerih se je znašlo podjetje Mi&Lan, pa ne gre izključiti možnosti, da jih čaka še en. Direktor podjetja Milan Mörec je sicer nekdanji član uprave Mure.

Kršitve so številne: neizplačan regres, neplačano delo ob sobotah, zamude pri izplačilu nadomestila za malico in potne stroške, nedavno pa se je na oglasni deski podjetja znašel poziv, naj si delavci v službo sami prinesejo toaletni papir. Po informacijah portala pa imajo nekateri delavci tudi za 90 dni neizkoriščenih nadur in dopusta. 

Moda Mi&Lan sicer izdeluje tudi oblačila za posebne priložnosti, po meri, nosili pa so jih že številni znani Slovenci, med njimi Jan Plestenjak, Peter Poles, Alfi Nipič, Ivo Daneu in Milan Kučan.

Na inšpektoratu za delo so v zadnjih enajstih letih podjetje obravnavali že 33-krat, ugotovili so skupno 42 kršitev. "To podjetje obravnavamo tako rekoč že od njihove ustanovitve," je za N1 povedal v. d. glavnega inšpektorja za delo Luka Lukić. A kazenske ovadbe zaenkrat še niso podali.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 30
  • Toma 10:27 23.april 2023.

    Torej se lahko v službi nemotene serje ves dan, le svojo rolico prineseš!

  • bojovi 07:52 23.april 2023.

    Milan Mörec je sicer nekdanji član uprave Mure. No to vse pove "nekdanji član uprave Mure".

  • bozidar4 21:59 22.april 2023.

    Zelo grdo od vas, da prilepite na FB pod ta članek sliko Plestenjaka, samo zato, ker se on tam oblači, ljudje mislijo, da ima potem on, kaj s tem, pa oblači se tam tudi veliki udbo mafijec in stric iz ...prikaži več ozadja, Kučan, ki je bolj pristojen, da objavite njegovo sliko, v tej temi !