Slovenija
27 ogledov

"Pokažite se in prestanite kalvarijo"

5. mariborska vstaja Nino Verdnik
Komisija državnega zbora (DZ) za peticije se je seznanila s stališčem podpisnikov peticije.


Komisija DZ za peticije ter za človekove pravice in enake možnosti se je na današnji nujni seji delno seznanila s stališči podpisnikov peticije skupine Svoboda vstajnikom in zlorabo njihovih imen v anonimnem pismu.

Že na začetku seje se je zapletlo, ker med gradivom ni bilo anonimnega pisma, ki je pripeljalo do zaslišanj v DZ oziroma na podlagi katerega je bila sklicana 8. seja preiskovalne komisije za ugotovitev in oceno delovanja ekstremističnih skupin. Opozicijski poslanci so namreč menili, da morajo biti seznanjeni s tem, kaj dejansko piše v tej anonimki.

Za starše težki časi

Mati enega od obsojenih protestnikov Metka Kelbič je v imenu staršev povedala, da je "razočarana in vedno bolj ogorčena", da je nekdo zlorabil njihovo ime v anonimki. "Če bi mi to pisali, bi se tudi podpisali," pravi in dodaja, da so njihovi otroci skupaj s svojimi starši "prešli težko kalvarijo, ki si je ne more nihče predstavljati".

"Na proteste so šli v upanju, da bo to prineslo nekaj boljšega, a tam so jih pretepli, jih pripeljali na policijsko postajo poškodovane, starši nismo vedeli, kje so naši otroci, šele drug dan popoldne so nas obvestili, da so na policiji in jih bodo izpustili," je hitela pripovedovati Kelbičeva. A po izpustitvi so jih znova priprli še za 28 dni zaradi ponovitvene nevarnosti, je dodala in pozvala tiste, ki so napisali anonimko, naj "se pokažejo in prestanejo to kalvarijo".

Komentarjev 1
  • dragec 15:31 28.april 2014.

    V trgovinah ni za kupiti granitnih kock (češ, dobavitelji jim ne dostavljajo po direktivi policije in MNZ)