Slovenija
251 ogledov

Policija ujela voznika, ki je divjal z 233 km/h

Merjenje hitrosti Saša Despot
Kljub začetku akcije in objavi lokacij, kjer bodo z radarji čakali prehitre voznike, so policisti ujeli dva z ekstremno težko nogo.

Vseevropska akcija Hitrost se je začela v ponedeljek. V prvih dveh dneh poostrenega nadzora so policisti že obravnavali nekaj izjemno visokih prekoračitev hitrosti. Na avtocesti so vozniku osebnega vozila namerili kar 232,38 km/h, drugemu vozniku pa so v naselju izmerili 122,86 km/h. Slednji je vozil pod vplivom alkohola. Alkotest je pokazal 0,38 mg/l. 

Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so v ponedeljek v naselju Šranga pri Mirni Peči, kjer je hitrost z znakom omejena na 50 km/h, motoristu izmerili kar 149 km/h. 

Policisti so v prvih dveh dneh ugotovili tudi precej drugih kršitev. Med njimi tako vožnja na prekratki varnostni razdalji, neupoštevanje prometne signalizacije in svetlobnih prometnih znakov, prehitevanje po desni strani, nepravilno razvrščanje pred križiščem, preobremenjenost tovornih vozil, idr. 

 

V sklopu akcije Hitrost policisti danes izvajajo maratonsko akcijo merjenja hitrosti. Hitrost nadzirajo na več kot 600 lokacijah po vsej državi. 

  • Seznam vseh lokacij meritev je na voljo TUKAJ.

"Z nadzorom želimo dolgoročno vplivati na voznike, da spremenijo svoj slog vožnje, in sicer da vozijo čim bolj defenzivno, umirjeno ter da so pozorni na šibkejše udeležence v prometu," so dejali ob napovedi akcije. 

Izkušnje iz preteklih let sicer kažejo, da voznik na dan maratonskega nadzora ugotovijo zelo malo prekoračitev hitrosti, kar je glavni namen akcije. V času akcije omejitev prekorači 3,5 odstotka voznikov, v času rednih kontrol pa 8 odstotkov. 

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 15
  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 19:30 19.april 2017.

    na autocesti prehito vozit bi lahko zanemarjali,pa raje čez naselja pojačat kontrole

  • zdrej 15:31 19.april 2017.

    @STFKazni so pri nas krepko prevelike, nadzora pa je v povprečju premalo. Saj ne rabijo lovit tistih, ki malo prekoračijo. Lovijo naj tiste, ki prekoračijo kar precej in pogosto. Tega pa ni mogoče narediti, če kontrole niso dovolj pogoste. ...prikaži več Marsikomu bi bila že dovolj velika kazen, da ga je policaj ustavil in ga opozoril.

  • BenX 15:28 19.april 2017.

    zakaj pa? zato, ker imajo v avstriji 20 do 30 km/h visje dovoljene hitrosti kot pri nas! avstrijci v bistvu vozijo v povprecju veliko hitreje kot mi.