Slovenija
17187 ogledov

Arso izdal novo opozorilo

Sneg
Ponekod po Sloveniji močno sneži in tako bo še nekaj ur.

Ponekod po Sloveniji močno sneži in po napovedih vremenoslovcev bo snežilo še nekaj časa. Ceste so ponekod zasnežene, zaradi zdrsov nastajajo zastoji. Največ snega je v zadnjih 24 urah po podatkih Agencije za okolje zapadlo na Vojskem pri Idriji, kjer je snežna odeja visoka 24 centimetrov. V Postojni je po podatkih Arsa višina snežne odeje 12 centimetrov, v Kočevju deset, v Ljubljani pa tri centimetre.

Kaj nas čaka?

Vremenoslovci sicer za danes napovedujejo oblačno vreme. "Zjutraj in dopoldne bo po nižinah Primorske še deževalo, drugod po Sloveniji pa snežilo," pišejo pri Arsu. "Sredi dneva bodo padavine oslabele. Sneg bo od juga prehajal v rahel dež, ki bo do večera večinoma ponehal. Burja na Primorskem bo postopno slabela. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 3, na Primorskem od 5 do 8 stopinj Celzija."

Jutri bo na Primorskem delno jasno, pihala bo šibka burja. "Drugod bo pretežno oblačno," navajajo pri Arsu. "Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 3, na Primorskem do 7, najvišje dnevne od 1 do 5, na Goriškem in ob morju okoli 12 stopinj Celzija."

OPOZORILO
Zjutraj in dopoldne bodo najmočnejši sunki burje predvsem v Vipavski dolini še presegali hitrost 100 kilometrov na uro. Predvsem na prehodu med Notranjsko in Primorsko bo veter gradil snežne zamete.

V četrtek in petek bo pretežno oblačno in povečini brez padavin. Na Primorskem bo pihala šibka burja.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

Od nedelje več padavin

"Do petka bodo naši kraji na obrobju območja visokega zračnega tlaka, nato pa bo južna polovica Evrope v plitvem ciklonskem območju," razlagajo pri Arsu. "V višinah bo do nedelje z jugozahodnikom pritekal nekoliko toplejši zrak, nato se bo hladilo. V začetku naslednjega tedna se bo ozračje umirilo."

Prevladovalo bo oblačno vreme. "Do vključno petka bo suho, nato pa se bo verjetnost za padavine do nedelje povečala," pišejo pri Arsu. "Po nižinah bo deževalo. Od ponedeljka naprej bo možnost za padavine majhna."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.